Německá policie provedla v Sasku razie kvůli "vražednému spiknutí" odpůrců vakcín

15. 12. 2021

čas čtení 1 minuta
 

V Drážďanech byly provedeny policejní prohlídky poté, co se o plánech na vraždu diskutovalo ve skupině  na sociální síti Telegram



Německá policie prohledala několik míst ve východní spolkové zemi Sasko v rámci vyšetřování  spiknutí aktivistů proti očkování, kteří chtějí zavraždit zemského premiéra Michaela Kretschmera.

Policejní razie v Drážďanech se zaměřily na jednotlivé členy diskusní skupiny na komunikační službě Telegram, kde se o plánech na vraždu jednalo v souvislosti s karanténními omezeními proti koronaviru, které zavedla zemská vláda, uvedla policie.

 

Reportáž teelvize ZDF odhalila, že členové skupiny na Telegramu na setkáních ve městě hovořili o tom, že plánují zavraždit  představitele saské zemské vlády.

Středečních razií zahájených poté, co prohlášení členů skupiny naznačovala, že by mohli vlastnit ostré zbraně a kuše, se zúčastnily speciální jednotky, uvedla saská policie na Twitteru.

V posledních týdnech docházelo v Sasku, které má druhý nejvyšší počet nových případů koronaviru v Německu a nejnižší proočkovanost v zemi, k protestům odpůrců karanténních opatření.

Minulý měsíc uspořádala skupina protestujících shromáždění s pochodněmi před domem saské ministryně vnitra, což bylo všeobecně považováno za skrytou hrozbu násilí vůči ní.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5767

Diskuse

Obsah vydání | 20. 12. 2021