Náměstek britského ministra zahraničí vulgárně nadával známému protibrexitérskému aktivistovi

11. 9. 2021

čas čtení 1 minuta



Nigel Adams, náměstek britského ministra zahraničí a konzervativní poslanec se odmítl omluvit za to, že před parlamentem vulgárně zaútočil na Steva Braye, známého protibrexitérského aktivistu, který dlouhá léta demonstruje proti brexitu u Dolní sněmovny a když jsou tam před parlamentem pro televizi interviewovaní poslanci, stojí v záběru v pozadí s antibrexitérskými transparenty. Skanduje také protibrexitérská a protivládní hesla.

Poté, co se k Adamsovi Steve Bray přiblížil u vrat do parlamentu, nepřátelská výměna názorů vyvrcholila tím, že Adams řekl Brayovi: Jděte prostě odtud do prdele a když tak si stěžujte svému poslanci."

Adams Steva Braye také opakovaně nazýval jménem Dave, jímž ho označují ultrakonzervativní sociální média. Steve Bray se Adamse zeptal, co si myslí o drastickém zvýšení daní pro britské občany, které Boris Johnson právě oznámil, Bray je nazývá "daní za brexit", protože brexit vedl k obrovskému propadu britské ekonomiky.   Bray Adamsovi také sděluje, že jeho Konzervativní strana je zkorumpovaná skrznaskrz, že zkorumpovaný je i celý londýnský parlament a že občané ho a jeho kumpány poženou k odpovědnosti. Adams mu v nahrávce odpovídá, že je Bray "nudný".

V následném prohlášení se Adams odmítl omluvit a konstatoval, že jeho jednání "bezpochyby vyjadřuje názory i ostatních poslanců".

Aktivista Bray obviňuje Adamse, že je opilý, ten tvrdí, že "ještě jsem nic nepil". Ve chvíli, kdy Bray a jeho kameraman přestávají Adamse natáčet, ten sprostě nadává podruhé, ale není to řádně slyšet.

Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
4933

Diskuse

Obsah vydání | 16. 9. 2021