Británie "zakáže do země vstup občanům EU, kteří nemluví anglicky"

19. 2. 2020

čas čtení 2 minuty


Británie nebude vpouštět na své území nekvalifikované pracovní síly a občany EU, kteří nemluví anglicky. Radikálně mění své zákony o imigraci. Éra levných pracovních sil z EU, zaměstnaných v britských továrnách, skladištích, hotelích a restauracích skončí.

Britská vláda v pondělí uvedla, že plně "přebírá kontrolu" nad britskými hranicemi "poprvé za mnoho desetiletí" a odstraní "zkreslení" způsobené volným pohybem obyvatelstva v Evropské unii.

Konečně svobodní!!



 
Avšak vedoucí představitelé britského průmyslu okamžitě vládu obvinili z útoku na britské hospodářství. Varovali před katastrofálními následky, před likvidací množství pracovních příležitostí, uzavíráním továren a likvidací obchodů a restaurací v centrech britských měst.

Plány Johnsonovy vlády také odsoudili labouristé a liberální demokraté a odborový svaz Unison varoval před "absolutní katastrofu v oblasti pečovatelských služeb".

Ministři však - lživě - tvrdí, že realizují brexit, který požadují voliči (v prosincových volbách hlasovala většina britských voličů proti brexitu), a prohlašují, že je načase, aby si britští podnikatelé zvykli, že k dispozici už nebudou levné pracovní síly z Evropské unie.

Británie nebude do země vpouštět pracovníky bez kvalifikace a všichni migranti budou muset umět  anglicky. Kdokoliv bude chtít pracovat v Británii, bude muset mít nabídku zaměstnání s platem nejméně 25 600 liber ročně (64 000 Kč měsíčně), jinak nebude vpuštěn do země. Už nebude možné, aby občané Evropské unie v Británii pracovali na volné noze - například polští instalatéři či rumunští stavební dělníci, kteří dosud přijížděli bez nabídky zaměstnání.

Do Británie se už nebude moci jezdit s pouhým občanským průkazem.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
11114

Diskuse

Obsah vydání | 25. 2. 2020