Syrský režim vyslal vojáky do oblasti, kde probíhá turecká protiteroristická operace

14. 10. 2019

čas čtení 2 minuty
Asadova armáda rychle převzala kontrolu nad oblastmi, které dosud spravovala kurdská administrativa v Rojavě.

Asadův režim pronásleduje množství Kurdů. Jak nyní přebírá jeho režim kontrolu nad kurdskými oblastmi, množství kurdských aktivistů bude nyní chyceno, uvězněno a mučeno. A co se týče zahraničních věznů z Islámského státu, které nyní přebere Asadova vláda, západním vládám to vadit nebude. Můžou si nad nimi umýt ruce a říci, že Asadův režim je legitimní vládou v Sýrii a západní země s ní nemají žádné diplomatické styky.


Níže uvedené informace jsou z tureckého tisku:

Vojáci syrského režimu se vydali na sever, aby konfrontovali probíhající tureckou protiteroristickou operaci, oznámila v neděli syrská státní televize.


Státní média, která tvrdí, že vojáci budou čelit "agresi turecké armády", neoznámila, kde v severní Sýrii budou jednotky nasazeny. (Podle nepotvrzených zpráv z nedělní noci se režimní kolona pokusila vjet i do města Rakka, přičemž na ni po cestě údajně zaútočily letouny mezinárodní protiteroristické koalice - KD.)

Ještě předtím libanonská televize al-Majadín odvysílala zprávu, podle níž se jednotky Bašára Asada do 48 hodin rozmístí ve městě Ajn al-Arab drženém syrskou pobočkou PKK, Lidovými ochrannými jednotkami (YPG), a v blízkém městě Manbídž kontrolovaném silami spojenými s YPG.

PKK označovaná za teroristickou organizaci Tureckem, USA a Evropskou unií vedla v Turecku teroristickou kampaň po více jak 30 let s výsledkem takřka 40 000 mrtvých, včetně žen, dětí a kojenců, tvrdí turecký server Daily Sabah.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5873

Diskuse

Obsah vydání | 17. 10. 2019