Trump není chytrý zločinec - je to narcistní imbecil

20. 4. 2019

čas čtení 1 minuta

To, co Muellerova zpráva zjistila, je, že Trumpova kampaň si byla vědoma pomoci od ruské vlády a občas ji vědomě přijímala. Nejzásadnější informací z Muellerovy zprávy je, že Trump není žádný geniální zločinec, ale že celý americký národ byl podveden týmem ruských hackerů, kterým se podařilo otevřít naše náboženské, rasové a politické konflikty a vyvolat mezi námi neuvěřitelné rozbroje. Ruští hackeři zneužili onoho tupého, samolibého a líného způsobu, jímž používáme sociálních sítí, i přirozené tendence lidských bytostí věřit tomu, čemu chceme věřit, a přesvědčovat druhé o tomtéž, píše Carli Pierson.

 
 
My klikáme "like" na věci, které nečteme, sdílíme články a grafiku, aniž bychom řádně zkoumali, co to je. Stali jsme se pěšáky v šachové hře Vladimíra Putina a to se týká každého průměrného člověka v USA, až po prezidenta Spojených států a jeho nejbližších spolupracovníků.

Vezměme si to všichni jako poučení - pozor na to, co sdílíte. Žijeme opravdu v dystopické společnosti, kde se berou slova na obrazovce automaticky jako pravda, nejsou zpochybňována a jsou automaticky a systematicky sdílena. Nejsme prostě schopni číst kriticky a jsme proto terčem útoku.

Takže: není horší, že americký prezident, jak se zdá, pouze byl pěšákem v Putinově hře jak ovlivnit americké volby, stejně jako většina americké veřejnosti? Bylo by opravdu více uspokojivé zjistit, že Trump a členové jeho týmu se aktivně spikli s cílem ovlivnit americké volby?

Obávám se, že nynější zjištění je daleko horší než mít v Bílém domě inteligentního zločince. Obávám se, že mít tak narcistního imbecila je pro nás pro všechny daleko nebezpečnější.  

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
10636

Diskuse

Obsah vydání | 23. 4. 2019