Nancy Pelosiová "nevylučuje" Trumpův impeachment nebo obvinění

4. 1. 2019

čas čtení 1 minuta
Přední představitelka Demokratické strany Nancy Pelosiová odmítla vyloučit možnost obvinění nebo impeachmentu pro Donalda Trumpa v době, kdy se nachází v úřadu. Varovala prezidenta, že kvůli novému složení Kongresu bude čelit "jinému světu", informuje Chris Stevenson.


Pelosiová se stane předsedkyní Sněmovny reprezentantů poté, co Demokraté získali většinu v této komoře. Označila téma možného obvinění prezidenta za "otevřenou debatu".

Vysoce postavená Demokratka považuje za možné, že zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller bude usilovat o obvinění úřadujícího prezidenta, navzdory předpisům ministerstva spravedlnosti. Mueller řídí federální vyšetřování ruského vměšování do voleb v roce 2016, možného spiknutí mezi Moskvou a představiteli Trumpovy kampaně.

Pokud jde o impeachment, pro nějž se vyslovuje řada prominentních příznivců Demokratické strany, Pelosiová tvrdí, že i když není přesvědčena, že by taková akce zemi prospěla, také ji nevylučuje.

"Musíme počkat, co přinese Muellerova zpráva," řekla Pelosiová. "Neměli bychom odvolávat z politických důvodů a neměli bychom se vyhýbat impeachmentu z politických důvodů. Takže musíme prostě počkat, co přijde."

Ať už se ve věci obvinění nebo impeachmentu stane cokoliv, Pelosiová tvrdí, že Trump může očekávat silnější dohled nad svou administrativou.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8026

Diskuse

Obsah vydání | 4. 1. 2019