Macronův klíčový poradce odchází "z rodinných důvodů"

4. 1. 2019

čas čtení 1 minuta
Hlavní autor Macronových projevů a přední mediální poradce odchází koncem měsíce z prezidentského týmu s odvoláním na "rodinné důvody".


Sylvain Fort, expert na operní hudbu, který kdysi provozoval vlastní PR agenturu, byl klíčovým členem Macronovy kampaně od roku 2016, kdy pomohl jednačtyřicetiletému kandidátovi k nečekanému nástupu k moci.

Po Macronově zvolení v květnu 2017 se Fort přidal k prezidentskému týmu jako autor projevů, ale převzal větší zodpovědnost za mediální poradenství v červenci, poté co došlo ke skandálu kolem bývalého člena prezidentovy ochranky.

"Po dvou a půl letech nepřetržité práce pro kandidáta a pak našeho prezidenta chci usilovat o jiné profesionální a osobní projekty a především věnovat více času rodině," prohlásil šestačtyřicetiletý Fort.

Rezignace přichází ve chvíli, kdy se Macron snaží otočit list po šesti měsících poklesu preferencí.

V červenci se objevilo video, na němž jeho vysoce postavený bezpečnostní poradce a bývalý bodyguard útočí na protestující v průběhu demonstrace.

A od konce listopadu protesty tzv. žlutých vest na francouzském venkově vyvolané zvýšením daní na motorová paliva vyústily celostátní revoltu proti prezidentově politice a stylu vládnutí.

Macron je znám tím, že je šéfem zakládajícím si na přesnosti, který často uděluje svému týmu příkazy pozdě v noci a tempo jeho reformních a zahraničních cest podle insiderů způsobuje mnohým členům týmu vyčerpání.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6955

Diskuse

Obsah vydání | 4. 1. 2019