Pomozte naší republice, nenechávejme to jen na panu Hradílkovi

18. 11. 2017

čas čtení 2 minuty

Aktualizace:



Možná jste zaznamenali konfrontaci pana Hradílka s prezidentem Zemanem při jeho návštěvě v Lipníku nad Bečvou. Pro ty, kteří neví, připomenu, píše Radek Terber.

Pan Hradílek napsal otevřený dopis Miloši Zemanovi, aby nekandidoval na další funkční období na prezidenta. Za to drží hladovku, a je (podle jeho vlastních slov) ji odhodlán dotáhnout až do konce, pokud se svou žádostí neuspěje.


Miloš Zeman pana Hradílka v podstatě odbyl slovy, že jeho (Zemanova) žena odevzdala seznam 113 000 podpisů za jeho kandidaturu, a že pan Hradílek není víc než těchto 113 000 lidí, proto že kandidovat bude.

Pana Hradílka znám osobně. Je to slušný a zásadový člověk, vím, že to, co řekne taky udělá.

A zároveň nevěřím tomu, že český národ zhloupl natolik, aby Zemanovu kandidaturu skutečně podporovala většina národa. Proto jsem rád, že na základě těchto událostí vznikla petice, která vyzývá Zemana, aby svou kandidaturu stáhl. Pojďme mu ukázat, že pan Hradílek není sám. Že Zemanovu kandidaturu možná podporuje 113000 lidí, ale ještě víc lidí s ní nesouhlasí.

Odkaz na petici je tady.

Tato kauza má ještě vedlejší děj, který se týká zatčení zvukaře. Ten před Zemanovým projevem pustil z okna jednoho domu na náměstí v Lipníku Modlitbu pro Martu. Za tento “dětský čin” jej odvedlo 8 (slovy osm) policistů. Soudě podle tohoto zásahu, se jednalo o extrémně nebezpečný čin.... Jemu také hrozí postih, ale “jen” ve formě pokuty. Panu Hradílkovi ale hrozí mnohem víc.

Zdroje jsou delkem snadno dohledatelné, pro ilusttraci přikládám několik, odkazů:

https://www.youtube.com/watch?v=eW0C9C8a8mk

https://olomouc.idnes.cz/milos-zeman-navsteva-olomoucky-kraj-2017-protest-lipnik-nad-becvou-pyp-/olomouc-zpravy.aspx?c=A171108_172819_olomouc-zpravy_stk

https://olomouc.idnes.cz/milos-zeman-protest-lipnik-nad-becvou-zasah-policie-trestni-oznameni-12y-/olomouc-zpravy.aspx?c=A171109_125832_olomouc-zpravy_stk



0
Vytisknout
11797

Diskuse

Obsah vydání | 16. 11. 2017