Německo: Facebook musí odstraňovat nenávistné komentáře

30. 8. 2016

čas čtení 1 minuta

Německý ministr vnitra požaduje, aby Facebook aktivně odstraňoval rasistické a k násilí vyzývající komentáře na Facebooku

Thomas de Maiziere, německý ministr vnitra, v pondělí navštívil úřadovny Facebooku v Berlíně a zdůraznil tam, že Facebook musí aktivněji odstraňovat nenávistné a rasistické výroky uživatelů.

"Facebook má nesmírně důležité hospodářské postavení a stejně jako každý jiný velký podnik má nesmírně významnou společenskou odpovědnost," řekl de Maiziere.

"Facebook musí odstraňovat rasistické výroky a výzvy k násilí ze svých stránek z vlastní iniciativy, i když ještě v té věci neobdržel stížnost."

Německá vláda si opakovaně stěžuje na Facebook, že nereaguje na protiuprchlické nenávistné výroky, zveřejňované na jeho stránkách. Loni varoval Facebook německý ministr spravedlnosti Heiko Maas, že Facebook musí dodržovat přísnější německé zákony, které zakazují rasistické výroky, přestože takové výroky mohou být dovoleny v USA.

De Maiziere uvedl, že uznává úsilí Facebooku vyvinout software, které dokáže lépe identifikovat nezákonné výroky, a pochválil úsilí Facebooku eliminovat dětskou pornografii. Řekl, že je správné, aby Facebook varoval uživatele, že šíření ilegálních výroků je protizákonné.

"Je ovšem na samotném Facebooku, aby zajistil dodržování těchto podmínek," řekl. "Firma s dobrou pověstí v oblasti inovací si vyslouží dobrou pověst i v této oblasti."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7727

Diskuse

Obsah vydání | 2. 9. 2016