2000 mrtvých v Nigérii, avšak Twitter a evropské ulice to nechává chladnými

12. 1. 2015

čas čtení 1 minuta

Jeden z nejpřednějších církevních představitelů v Africe obvinil Západ, že ignoruje hrozbu militantní islamistické organizace Boko Haram, která v těchto dnech usmrtila 2000 civilistů, především žen a dětí.

Ignatius Kaigama, katolický arcibiskup města Jos a předseda nigerijské konference biskupů se takto vyjádřil, když v městě Baga, v severovýchodní Nigerii, byly po zemi rozloženy mrtvoly obětí poté, co na město zaútočili extremisté z Boko Haram.

Biskup Kaigama poukázal na to, že Západ je ochoten jednat, když je ve Francii usmrceno 17 lidí extremisty, zatímco rozsáhlé masakrování v Africe nikoho nezajímá.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Boris Kodjoe k tomu píše na Facebooku: Usmrcení 17 obětí při třech odporných teroristických útocích tento týden vyvolalo demonstraci 1,5 milionu lidí v Paříži, které se účastnilo 40 světových politiků. Výborně. Možná je to jen můj problém, ale slyšel někdy někdo o Nigérii? Tam tento týden vyvraždili teroristé 2000 žen a dětí. Může mi někdo vysvětlit, proč nikdo za tyto oběti nedemonstruje? Plánují světoví politikové snad tento týden cestu do Lagosu či do Abuji? Nemají čas? Je tam špatné letecké spojení?

Promiňte, jen se tak ptám.

0
Vytisknout
12733

Diskuse

Obsah vydání | 14. 1. 2015