Další střelba v americké škole:

Učitel zdržel útočníka a zachránil studenta

11. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

Kalifornský středoškolský učitel holýma rukama a pouhým slovem zdržel útočníka, který napadl jeho třídu, a zčásti tak zabránil masakru. Šestnáctiletý útočník v devět ráno místního času vstoupil do třídy San Joaquin Valley Union High School v městečku Taft ozbrojen brokovnicí ráže 12 s více jak dvaceti náboji a s úmyslem zabít dva spolužáky.

Podle policie došlo ke střelbě, jedna ze studentek byla zasažena a je v kritickém stavu, druhou oběť útočník minul. Další student na útěku upadl a je rovněž ošetřován. Podle šerifa učitel organizoval útěk studentů a snažil se útočníka zdržet. To se mu ve spolupráci s dalším zaměstnancem školy, který dorazil během incidentu, částečně podařilo, ale byl přitom sám lehce postřelen a původně odmítal ošetření.

Policie tvrdí, že student oběma dospělým sdělil, že nemá v úmyslu na ně střílet. Ti se jej snažili přesvědčit, aby pušku odložil. Krátce nato dorazili policisté zalarmovaní díky telefonickému varování jednoho ze sousedů, který viděl mladíka, jenž bydlí nedaleko školy, vycházet z domu se zbraní.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
9148

Diskuse

Obsah vydání | 11. 1. 2013