Schwarzenberg má mnoho pozitivních rysů

11. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

Jsem přesvědčen, že zdaleka ne každý, kdo podporuje Karla Schwarzenberga, je zmanipulovaný médii. To, že se vzedmula vlna na jeho podporu, vnímám spíš tak, že lidé, kteří byli už předtím rozhodnuti ho volit, se rozhodli aktivně a spontánně Schwarzenbergovi vyjádřit podporu, když viděli, že průzkumy jsou takové jaké jsou, píše Jindřich Chmelař.

Pan Schwarzenberg má mnoho pozitivních rysů, např. říká na rovinu, jak se věci mají, bez toho, aniž by někomu nutil svůj názor. to že se neustále v médiích nevyjadřuje ke každé kauze, vidím také jako pozitivní rys. Má nadhled, rozhled a zkušenosti.

Navíc si myslím, že politické postoje, které jsou mu vyčítány, např. podpora antisociálních reforem, nevypovídají nic o jeho charakteru, ale přesvědčení. Rozhodně si myslím, že je ubohé argumentovat tak, že kvůli podpoře reforem je Schwarzenbegr špatný a zlý člověk.

To je prostě absurdní. A u prezidenta hraje jeho charakter mnohem větší úlohu než politické názory. Z toho důvodu bych radši viděl pana Dienstbiera v čele ČSSD, aby konečně měli energického a inteligentního lídra, a pana Schwarzenberga na Hradě, protože někoho s jeho kvalitami tam potřebujeme.

0
Vytisknout
12629

Diskuse

Obsah vydání | 14. 1. 2013