Vyzýváme všechny občany k podpoře demonstrace na Václavském náměstí dne 17. 11. 2012

29. 10. 2012

čas čtení 3 minuty

Blíží se magické datum, vzpomínka na naději, kterou nám všem dal 17. listopad 1989. Promarnili jsme, v naší historii jedinečnou Sametovou revoluci a ztratili jsme mnoho ideálů a notně jsme jako stát i jeho občané za těch 22 let zchudli a zadlužili se.

Dokažme sobě vzájemně, že jsme kulturní národ. Stačí, když se sjednotíme v tento den a navážeme na dobré tradice. Vraťme naší zemi demokracii, která jí byla ukradena. Požadujme předčasné volby. Začněme kontrolovat naše nově zvolené zástupce, podpořme novou vládu, která vrátí zemi zpět k prosperitě, k rozvoji našeho národního hospodářství, k tradiční výrobě, k soběstačnosti ve výrobě potravin a v energetice, vypracuje koncepci rozvoje státu a společnosti a vrátí nás ze současného chaosu a porušování právního řádu mezi vyspělé, demokratické země s právním řádem.

Podpořme naše odboráře, podpořme opoziční parlamentní i mimoparlamentní strany a bez pravolevé demagogie se pokusme řešit pragmaticky a věcně současný stav politického marasmu, který předvádí vládní koalice. Volejme k odpovědnosti státní zástupce i gangy policistů, kteří dosud ve spolupráci s politickými špičkami kryjí mnohé privatizační podvody a korupce velkého rozsahu. Naopak zase podpořme oprávněné požadavky bezpečnostních sborů a jejich protest, který bude také zřejmě 17. 11. 2012. Chtěli bychom věřit, že se k demonstraci 17. 11. 2012 přidají zemědělci, důchodci, lékaři a zdravotní sestry, učitelé i umělci, vědci i vysokoškoláci a občané naší země. Máme všichni obrovskou sílu i odhodlání k prosazení odvolání demise vlády a předčasných voleb. Jen se musíme spojit.

Vyvarujme se anarchie a demagogie, negace za každou cenu, které by mohly narušit demonstrace v různých městech. Občanské iniciativy a politické strany nejsou zbytečné. Sdružují občany, kteří mají zájem řešit tak mnohokrát popisovaný stav společnosti a negativní skutečnosti. Naše cesta je demokratická. Napravme chyby, ale nerozdělujme společnost ideologicky. Stačí pro začátek odvolat tuto neschopnou vládu, vyšetřit kriminální případy z privatizace, zločinné financování politických stran, potrestat kriminální jednání a vrátit nám ukradenou demokracii. Volme zodpovědně a požadujme právní úpravu tak, abychom odstranili trestnou činnost z parlamentu a poslanci neměli imunitu v případě spáchání trestného činu. Požadujme odvolatelnost politiků, prokazování majetku a to i zpětně u našich milionářů a miliardářů. Politickou stabilitu může zajistit zákon o státní službě, referendum a zejména diskuse s opozicí o dlouhodobé koncepci rozvoje hospodářství země. Vraťme se k tradiční výrobě, požadujme vrácení přírodního bohatství, které musí být majetkem nás všech a ne soukromníků, snažme se o potravinovou soběstačnost, vraťme práci na vesnici, podpořme zakládání zemědělských družstev. Velké podniky, hutě, energetika musí být státní, abychom měli naplněný státní rozpočet.

České Budějovice, 25. 10. 2012

Ing. Václav Princ České Budějovice

Jiří Baťa Holešov, Štefan Kušnir Hradec Králové.

0
Vytisknout
7538

Diskuse

Obsah vydání | 29. 10. 2012