Měli bychom ale jednat všichni, ne?

2. 12. 2011 / Vladimír Hejnic

čas čtení 1 minuta

Krátký komentář k článku v Novinkách.cz ze dne 2.12.2011 "Padne-li euro, půjde i nám o přežití, varuje Kalousek":

"Boj o přežití. To podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) čeká Česko v případě, že by došlo k pádu eura. Krach eurozóny, který si zásadně nepřeje, ale který podle něj není "vůbec nereálný", by měl osudný dopad na ČR a musela by padnout všechna ideologická tabu -- ať už daňová, nebo týkající se sociálního státu".

Zdroj: ZDE

Pane Kalousku, nezdvihám prostředníček, ani nevyužívám výrazové prostředky pana Bátoryho. Jen připomínám, že v této malé zemičce uprostřed Evropy je nemálo lidí, kteří s vašimi slovy do určité míry souhlasí.O nutných změnách v daňové oblasti i v řešení problematiky sociálního státu hovoří už dávno.

Jen si nejsem jistý, zda ono odstranění tabu nechápete jen jako další prohlubování vážné situace pro velkou část občanů, kteří se na současném neutěšeném stavu vašeho vládnutí dosud podíleli svou pasivitou a očekáváním vašich nápadů v jejich prospěch. Dovolím si o tom pochybovat minimálně do té doby, než pozvete při  přípravě nadčasových opatření k jednacímu stolu celou opozici i zástupce neparlamentních stran a občanských iniciativ a projevíte spolu s celou vládou, částí parlamentu i panem prezidentem konečně po létech chlapskou odvahu a státnickou moudrost bez ideologické předpojatosti. Moc času už na to rozhodně nemáte. Občané jsou zatím neobyčejně trpěliví a slušní, byť začínají dost BRBLAT.

0
Vytisknout
10452

Diskuse

Obsah vydání | 2. 12. 2011