Tato vláda vznikla na základě lži

16. 11. 2011

čas čtení 2 minuty

tisková zpráva

Projev zástupce SPaS na protestní demonstraci v Českých Budějovicích svolané odbory a iniciativou ProAlt 16.listopadu 2011

Spojenectví práce a solidarity považuje svátek 17. listopadu za vhodnou příležitost připomenout si nejen polistopadový vývoj, ale také velmi neveselou současnost.

Minulý rok nastoupila k moci vláda Petra Nečase. Připomeňme si, že tato vláda vznikla na základě lži -- na základě řecké lži. Ministru Kalouskovi se v předchozím období podařilo prodat své katastrofální "chemické" výkony na postu ministra financí jako následek krize (která se nás nejdříve vůbec neměla dotknout). A následně pak využít řeckého problému k vyděšení obyvatelstva veřejných zadlužením. Jen zběžný pohled na zadluženost jednotlivých zemí EU ukazuje, že ČR je v naprosto odlišné pozici než Řecko či Itálie. Díky drtivé mediální podpoře ale tato lež uspěla a pravice získala drtivých 118 hlasů pro implementaci svých "reformních zákonů."

Její válcovací arogantní styl má jeden hlavní účel - uvolnit toky veřejných prostředků, již nyní bezprecedentně vysávané korupčníky a mafiemi z celé republiky, a poskytnout tak oplátku mecenášům -- sponzorům jejich volební kampaně. Jejich postup je jednoduchý: pod rouškou primitivních ideologických frází snižují příjmy do veřejných rozpočtů, aby následně mohli říci: podívejte se, není dost zdrojů, stát není schopen tuto veřejnou službu poskytnout, je potřeba vpustit soukromý kapitál.

A právě to je účel tzv. reformních zákonů. Stačí zmínit roli soukromých pracovních agentur, zdravotnictví, školství, či penzijní reformu. Tento nejenom asociální, ale i ekonomicky diletantský koktejl si vláda pojišťuje dvěma nástroji, kterými se snaží ovládat českou společnost: naháněním strachu a rozdělováním či spíše poštváváním jednotlivých skupin proti sobě. Vláda nám neustále vyhrožuje, že tzv. nebude na důchody apod., ale zuřivě se brání zavést alespoň nejzákladnější opatření proti korupci, která systematicky vysává tento stát. Vláda se "hojí" na invalidech či matkách s dětmi, ale 12 mld. ve Švýcarsku ji nechává chladnými, protože ví, jak by ji tato kauza -- Mostecké uhelné -- mohla ohrozit.

Tato vláda ví, že je ve skutečnosti slabá, protože škodí 99% občanům naší země -- a proto se uchyluje ke známé taktice: rozděl a panuj. Proto se snaží proti sobě poštvat státní a soukromé zaměstnance, mladé a starší, rodiny s dětmi a bez dětí, většinu a menšiny. Nedovolme, aby ji takto taktika vycházela! Uvědomujme si, co máme společného, ne to, co nás rozděluje. Inspiraci vidíme v celém světě.

My jsme 99%!

Ilona Švihlíková, Milan Neubert, Jan Kavan

Mluvčí SPaS.

0
Vytisknout
9723

Diskuse

Obsah vydání | 16. 11. 2011