Inspirace pro Nečasovu vládu?

Mladí britští nezaměstnaní donuceni pracovat zadarmo - jinak přijdou o podporu v nezaměstnanosti

16. 11. 2011

čas čtení 1 minuta

Mladí britští nezaměstnaní jsou posíláni na práci zadarmo v supermarketech na dobu až dvpou měsíců. Práce jim nezaručuje, že pak dostanou placené zaměstnání, a pokud z neplacené práce odejdou, stát jim odebere podporu v nezaměstnanosti. Pracují v supermarketech Tesco, Poundland, Argos, Sainsbury a dalších.

Britské ministerstvo práce a důchodů zdůraznilo, že jestliže projeví uchazeči o zaměstnání zájem o takovouto práci zadarmo, musejí pracovat zadarmo po celých osm týdnů, jinak jim bude odebrána podpora v nezaměstnanosti.

Mladí lidé sdělili deníku Guardian, že pracují zadarmo až 30 hodin týdně a musejí být k dispozici od 9 ráno do 22 hodin večer.

Dvaadvacetiletá Cait Reillyová pracuje v současnosti zadarmo v levném supermarketu Poundlands, a to pět hodin denně. Reilleová je absolventkou univerzitního studia geologie na Birminghamské univerzitě. Nyní je zaměstnána zadarmo tím, že doplňuje zboží na police v supermarketu Poundlands v jižní části Birminghamu.

"Zdá se, že jsme zneužívání jako pracovní síly zadarmo v předvánočním rušném období," uvedla.

Reilly uvádí, že ji místní zprostředkovatelna práce varovala, že jestliže nebude ochotna pracovat zadarmo, přijde o podporu v nezaměstnanosti.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8491

Diskuse

Obsah vydání | 16. 11. 2011