Bátora a okurková sezóna -- několikrát nevím, občas i vím

22. 8. 2011 / Vladimír Hejnic

čas čtení 1 minuta

Nevím, zda politici, nebo novináři chtějí srovnat teplotní deficit letošních prázdnin, a tak vystavili na světlo boží "personalistu" Bátoru.

Jsou výroky Bátory ke čtyřprocentní menšině a jeho politické komentáře včetně neomalené diskuse s ministrem zahraniční tak významné, že se vede tak hlubokomyslná diskuse? Nevím.

Je ministr Dobeš tak silný ve své pozici po veleúspěšném školním roce v čele ministerstva školství, že si může dovolit obhajovat svého personálního náměstka nerespektujícího zásadu, že úředník státní správy nemá veřejně prezentovat své politické názory, není -- li aspoň voleným zástupcem lidu? Nevím.

Toho co v této souvislosti nevím by se našlo nepoměrně víc. O jednom jsem však hluboce přesvědčen. Kdyby byl docela náhodou (nemožné) v podobné funkci aspoň příznivec výraznější levicové strany a pokud by se nejednalo o ministra Dobeše (VV), za jakékoliv politické náznaky by byl odejit bez sebemenšího komentáře. Konečně něco vím.

Vím a pamatuji se, že po VLKR (Velké listopadové kapitalistické revoluci) bylo jednoznačně stanoveno, že státní úředník se má vyvarovat v zaměstnání politických diskusí a neměl by být politicky organizován.

Nevím jak v jiných politických stranách, ale, ministerští úředníci si tehdy mohli vybrat mezi členstvím v KSČ (později KSČM) a svým pracovním zařazením.

Pro personálního šéfa na ministerstvu školství už tato zásada v roce 2011 neplatí? Poslední nevím.

0
Vytisknout
9173

Diskuse

Obsah vydání | 23. 8. 2011