Britské firmy zaměstnávají přednostně cizince

23. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

V Británii hrozí další růst už tak velké nezaměstnanosti mladistvých, protože, jak vyplývá z nejnovějšího průzkumu, britské firmy přednostně zaměstnávají cizince z Evropské unie a vyhýbají se zaměstnávání domácích mladých lidí - protože je považují na rozdíl od cizinců za negramotné a nezaměstnatelné.

Potvrzuje se tedy nedávná komická scénka ze satirického rozhlasu BBC, v níž se mladý nezaměstnaný Angličan vyjadřoval lámanou angličtinou polského přistěhovalce - ve snaze získat zaměstnání.

Nezaměstnanost mladých Angličanů ve věku od 16 do 24 let dosáhla 1 milionu osob a odborníci varují, že se bude nadále zvyšovat.

Pokusy britské vlády zabránit přijímání cizinců jsou neefektivní, protože zatímco britská vláda brání přílivu přistěhovalců ze zemí mim EU, občané z Evropské unie mají do Británie volný přístup.

Chartered Institute for Personnel and Development zaznamenal, že britští zaměstnavatelé si stěžují u mladých Angličanů na negramotnost (53 procent), na neschopnost počítat (42 procent), na neschopnost chovat se kompetentně vůči zákazníkům (40 procent) a na neexistenci komunikační schopností (40 procent).

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6887

Diskuse

Obsah vydání | 25. 8. 2011