Bidenova "obava z eskalace" je receptem na globální katastrofu

17. 1. 2024

čas čtení 4 minuty
Tak jistě, jako noc následuje po dni, bude po jakémkoli požáru na celém světě vyslán lokaj Bidenovy administrativy, aby vyhlásil "strach z eskalace", uvádí redakční komentář listu New York Post.

Takový, jenž sklízí chaos a zkázu po celém světě.

Posledním z nich je prezidentova nulová bojechtivost, pokud jde o jemenské teroristy – nacisty milující, Ameriku nenávidějící zástupnou armádu Íránu – když blokují Rudé moře pro komerční dopravu.

Ano, po měsících stále drzejších útoků Húsiů prostřednictvím raket, dronů a války člunů proti obchodním lodím a americkým vojenským silám Biden konečně schválil ukázku skutečné kinetické síly proti dychtivým íránským pěšákům.

Navzdory tomu, že média hyperventilovala, nešlo o nic víc než o píchnutí špendlíkem: Pět mrtvých a šest zraněných – a žádný z húsijských vůdců se ani nestal terčem útoku.

Jinými slovy, od Bidena to bylo víceméně to samé, jako když Írán a jeho proxies postupují proti nám na Blízkém východě.

Proč proboha dovolujeme Húsiům, aby nás ponižovali?

Protože Biden se obává eskalace ze strany Íránu: "Nehledáme širší konflikt v regionu a nehledáme konflikt s Húsii," říká šéf Bílého domu John Kirby.

To je důvod, proč Biden brzy po nástupu do úřadu vyškrtl Húsie z amerického seznamu oficiálně uznaných teroristických skupin.

To je důvod, proč Bílý dům přistoupil i k tomuto bezvýznamnému motáku s týdny varování před vágními důsledky, což poskytlo Húsiům dostatek času na přesun klíčových aktiv a personálu mimo nebezpečí.

Ale je to naše současná neschopnost uplatnit skutečné odstrašení, která přináší eskalační riziko.

Írán už ví, že Biden nebude kontrolovat jeho ambice, a podle toho jedná.

Mír prostřednictvím síly vyžaduje – nepřekvapivě – skutečnou sílu.

Politika vyhlašování touhy neeskalovat vybízí nepřátele Západu, aby udělali přesně tohle, a sází na jistotu, že USA se chystají ustoupit.

Toto uvažování je základem každé Bidenovy katastrofy v zámoří, od Afghánistánu přes Ukrajinu a Čínu až po Gazu.

OK: Jeho naprostý a ukvapený afghánský výpadek nebyl založen na strachu jako takovém, ale na svévolném trvání na tom, že ústup nebude mít žádné skutečné následky kromě toho, že umožní Talibanu vrátit se k moci.

Ve skutečnosti to přineslo okamžitý kolaps afghánské vlády a ponižující a smrtící odchod USA; ještě horší je, že tento signál naprosté slabosti (o němž Biden tvrdí, že byl velkým úspěchem) povzbudil síly chaosu, aby se vydaly na pochod, nejzřetelněji krvavou a barbarskou válkou Vladimira Putina za dobytí Ukrajiny.

A nyní prez věří ruským blufům o jaderném útoku, a tak se odmítá zavázat k tomu, že pomůže Ukrajině skutečně vyhrát.

Výsledkem je, že mlýnek na maso mele dál, civilisté umírají a Putin se škodolibě raduje a čeká.

Biden umožňuje Číně zcela beztrestně vysílat své špionážní balóny nad náš národ a plní příkazy Pekingu ohledně odtajnění informací o původu COVIDu.

A tak Peking pokračuje ve sledování zeměkoule a ohrožuje našeho spojence Tchaj-wan.

Náš prezident veřejně a neprávem kárá Izrael po zvěrstvech Hamásu ze 7. října, protože se obává některých mlhavých následků v celém arabském světě a přímější konfrontace s Íránem.

Jediné skutečné odstrašující opatření přenecháme židovskému státu, který nyní zadržuje příliv brutálního islamistického teroru prostřednictvím oprávněného protiútoku proti Hamásu.

V tom všem Biden napodobuje svého bývalého šéfa Baracka Obamu, který nechal chaos řádit po celém světě prostřednictvím katastrofální jaderné dohody s Íránem, zaprodání Sýrie a podlézání Putinovi.

Je však nejvyšší čas, aby se Amerika chovala jako to, čím je: Přední světová vojenská velmoc.

Dokud to neuděláme, naši povzbuzení nepřátelé budou dál stupňovat násilí.

Zdroj v angličtině: ZDE

-1
Vytisknout
2978

Diskuse

Obsah vydání | 19. 1. 2024