Počet lidí hospitalizovaných s Covidem v Anglii vzrostl za týden o 22 %

16. 12. 2022

čas čtení 2 minuty
 

Podle nejnovějších údajů vzrostl v Anglii počet lidí hospitalizovaných s covidem-19 za týden o 22 %.


Podle údajů, které zveřejnil zdravotnictví v Anglii, bylo 14. prosince v nemocnici s tímto virem 6 720 osob, což je nárůst oproti 5 501 osobám, které byly v nemocnici  7. prosince.

Počet lůžek s mechanickou ventilací obsazených pacienty s potvrzeným covidem se za stejné období zvýšil ze 129 na 150.

Rozsah nárůstu se liší podle regionů. Počet lůžek obsazených pacienty s covidem v jihozápadním regionu Anglie vzrostl ze 466 na 726, což představuje 56% nárůst.

 

Prof. David Strain z Lékařské fakulty Exeterské univerzity uvedl, že většina osob, které se primárně léčí na covid, měla nárok na podzimní posilovací očkování, ale ještě se nenechala očkovat. "Počet hospitalizací stoupá, ale je tu také dopad na personál," řekl.

Zvýšil se také počet hospitalizací osob s onemocněním covidem. Za sedm dní do 14. prosince jich bylo 5 250, což představuje 28% nárůst oproti 4 113 hospitalizacím v předchozím týdnu.

Někteří pacienti s covidem v nemocnici byli pravděpodobně přijati z jiného důvodu, ale další údaje anglického zdravotnictví ukazují, že počet osob primárně léčených na covidem v nemocnicích se mezi 6. a 13. prosincem zvýšil o 17 % z 5 096 na 5 982.

Tyto údaje se shodují s údaji Úřadu pro národní statistiku, které naznačují, že míra nakažení virem covid v Anglii opět stoupá: v týdnu končícím 26. listopadu se odhaduje, že virem covid bylo nakaženo 1,73 %, tedy 1 ze 60 osob v komunitě, což je nárůst oproti 1,60 % v předchozím týdnu.

Tento nárůst přichází v době, kdy britské zdravotnictví zažívá bezprecedentní stávkové akce, kdy 15. a 20. prosince stávkují zdravotní sestry v mnoha nemocnicích a 21. a 28. prosince zaměstnanci záchranné služby.

Prof. Mark Woolhouse, odborník na infekční nemoci z Edinburské univerzity, uvedl, že ačkoli počet případů covidu stoupá, nárůst není "tak explozivní" jako loni touto dobou, kdy se objevila varianta omikron, a že samozřejmou radou v oblasti veřejného zdraví je vyhýbat se ostatním, pokud máte příznaky nachlazení.

"Někteří lidé se rozhodují nosit roušky, které poskytují určitou ochranu, zejména lékařské roušky. Někteří se mohou rozhodnout otestovat se před setkáním s ostatními, zejména s lidmi z kategorie zranitelných," řekl.

"Pokud se tedy rozhodneme, můžeme udělat mnoho pro to, abychom snížili riziko pro sebe i své okolí, přičemž na prvním místě je  další očkování."

Podrobnosti v angličtině ZDE

1
Vytisknout
4602

Diskuse

Obsah vydání | 20. 12. 2022