Zalužnyj: "Ukrajina potřebuje zbraně, které budou schopny zasáhnout nepřítele na velkou vzdálenost"

27. 5. 2022

čas čtení 1 minuta
Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny uvedl, že cena za zpoždění dodávek zbraní se měří životy lidí, kteří brání svět před ruským fašismem.

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužnyj uvedl, že dodávky zbraní na Ukrajinu by se neměly zdržovat, protože cena za zpoždění se měří životy lidí, kteří brání svět před ruským fašismem (rašismem).

"Je to pro nás velmi těžké, ale držíme se. Bojujeme o každou část fronty, o každou osadu. Západní zbraně a technika nám pomáhají vyhnat nepřítele z naší země. Jsme vděční za mezinárodní technickou pomoc Umožní zasáhnout nepřítele na velkou vzdálenost," řekl Zalužnyj ve službě Telegram.

Lídři EU se sejdou na novém summitu 30. května. Tam představí nový balíček vojenské a finanční pomoci Ukrajině a předloží návrhy na posílení protiruských sankcí.

NATO se bojí rizika přímé konfrontace s Ruskem, a proto se rozhodlo Ukrajině nedodat některé zbraně. V první řadě se bavíme o tancích a bojových letounech.

Média tomu říkají neformální dohoda. Aliance se obává, že pokud Ukrajině začne tyto zbraně předávat, Rusko si v reakci troufne na vojenskou akci.

Zdroj v ukrajinštině: ZDE

1
Vytisknout
5724

Diskuse

Obsah vydání | 31. 5. 2022