Představujeme vám satirika Michaela Spicera a jednu nesmírně hloupou britskou ministryni

8. 2. 2022

čas čtení 4 minuty
Satirik Michael Spicer proslul svými scénkami, v nichž předstírá, že je u zvlášť pitomých ministrů Johnsonova britského kabinetu "poradcem ve vedlejší místnosti" (The Room Next Door), kde jim do sluchátek předříkává, co mají v interview říkat. Bohužel, vyplývá z toho, že oni jsou tak hloupí, že toho nejsou schopni, nebo vzdorně říkají blbosti. (Michael Spicer proslul takovýmito "rozhovory"  i s Donaldem Trumpem).

O minulém víkendu poskytla britská ministryně kultury Nadine Dorries, to je ta osoba, která se snaží zrušit BBC, ohromujícím způsobem hloupý rozhovor v ranním televizním vysílání reportéru BBC Charliemu Staytovi. Až tak, že na Twitteru mnozí spekulovali, že musela být opilá. Jenže v sobotu v půl osmé ráno?

Na sociálních sítích se vynořila vlna parodií na toto její vystoupení. Nadine Dorries je jednou z mála britských ministryň a ministrů, kteří Borise Johnsona stále ještě hájí. Takto. (Toto je jen fragment celého rozhovoru):


(Mimochodem, YouTube nyní poskytuje pro anglická videa simultánně překládané české titulky - avšak na mobilech to nefunguje, musíte být na počítači. Zadejte si v dolní liště videa na YouTube anglické titulky a pak klikněte na ozubené kolečko, kde najdete možnost simultánního překladu a ze seznamu jazyků zvolte češtinu. Není to ale moc dobré, proto uvádíme lepší překlad níže:)

Charlie Stayt: Dobře, Přejděme k dalším otázkám. Mluvila jste v poslední době s panem premiérem?   

Michael Spicer: Ano, Charlie, a on mi řekl, že zůstává velmi pozitivní a soustředěný na svou práci. 

Nadine Dorriesová: Proč se mě na to ptáte?

Michael Spicer: Jak to myslíte? Protože je vyšetřován policií a všichni, kdo pro něj pracují, podali v posledních 24 hodinách výpověď. Proto je moderátor trochu zvědavý, Nadine. 

Charlie Stayt: Rád bych to věděl.

Nadine Dorriesová: Am, on. Jsme spolu komunikovali. 

Michael Spicer:  "Am, on. Jsme spolu komunikovali"?  To je vaše odpověď? "Am, on. Jsme spolu komunikovali" - opravdu si myslíte, že bude spokojen s "Am, on. Jsme spolu komunikovali"??

Charlie Stayt: Mluvila jste v posledních 24 hodinách s panem premiérem?

Michael Spicer: Ano, mluvila, Charlie, a on mi řekl, že zůstává velmi pozitivní a soustředěný na práci. 

Nadine Dorriesová: Komunikovali jsme spolu. 

Michael Spicer:  Proč jste to řekla znovu? Proč mluvíte tak, jako byste byla u soudu?

Charlie Stayt: Co vám sdělil? 

Michael Spicer: Řekněte mu to, poskytněte mu odpověď!   Řekněte, že se nadále soustřeďuje na svou práci. 

Nadine Dorriesová: Nebudu vám sdělovat rozsah své komunikace s panem premiérem.

Michael Spicer: Ne, chraň bůh, abyste na otázku ve zpravodajském pořadu odpověděla jako zodpovědný dospělý člověk, a ne jako, řekněme, malicherný hajzlík bez humoru. S osobností pytle nehtů. 

Nadine Dorries: Odpověděla jsem na vaši otázku. Komunikovali jsme. Jaká je vaše další otázka? 

Michael Spicer: Další otázka zní. Proč potřebujete masivní knihovnu na jedinou kalkulačku a otázka po ní zní, jak moc je náš politický systém rozbitý, že člověk, který je tak nekvalifikovaný pro jakoukoli vládní funkci a který má takové kulturní znalosti jako kůň s košem na prádlo na hlavě, se dokáže  vyšvihnout na post ministryně pro kulturu, média a zatracený sport. 

Charlie Stayt: Jakou má pan premiér náladu? 

Nadine Dorriesová: Řekla bych, že jeho nálada byla velmi...

Michael Spicer:  Pozitivní, řekněme pozitivní. Už jsem vám to říkal dvakrát, ty beznadějná můro.

Nadine Dorriesová: Myslím, že je docela pozitivní. 

Charlie Stayt: Změnil se? 

Michael Spicer:  Ano, ano. Ano, změnil. 

Nadine Dorries: Změnil co?

Michael Spicer: Co změnil? Změnil si svůj prací prášek? Co myslíš, ty růžový maniaku? Ano, změnil se. Změnil se k lepšímu. Řekněte to.

Charlie Stayt: Jeho přístup. 

Nadine Dorriesová:  K čemu?

Michael Spicer: K něčemu, co aspoň v kostce připomíná základní lidskou důstojnost, paní ministryně kultury.  Zda je už méně jen hluboce nepříjemný prolhaný parazitický červ. Něco takového. 

Charlie Stayt: Vzniká nový Boris Johnson? Nebo je podle vás úplně stejný? 

Michael Spicer: Dobře.  Zbývá vám už jen pár vteřin. Zkuste na tuto otázku odpovědět diplomatičtěji a graciézněji, Nadine. 

Nadine Dorriesová: Takže vaše otázka byla vlastně velmi otevřená a nekonkrétní. 

Michael Spicer: Do prdele!

Nadine Dorries: Myslím, že každý, kdo vezme do ruky noviny nebo čte noviny nebo se dívá na  televizní zprávy...

Michael Spicer:  Řekněte mi, máte za sebou v té knihovně nějakou  knihu o větné stavbě? Ale ne, promiňte, máte tam jen tu jednu kalkulačku. Omlouvám se.

1
Vytisknout
5529

Diskuse

Obsah vydání | 14. 2. 2022