Proč se tolik Čechů tak často přidržuje sebedestruktivních blbostí?

30. 7. 2019 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty


Globální oteplování způsobené člověkem je potvrzeným faktem, od 99 procent klimatologů. Češi ho v nynějších vedrech pociťují na vlastní kůži. Většina území České republiky je postižena katastrofálním suchem. Vidím to i na svém vlastním pozemku na chatě u Prahy, kde dochází k drastické proměně flóry a fauny, způsobem, který vůbec nepoznávám. Od dubna letošního roku (!!) tam například uschly všechny smrky.

Namísto toho, aby Češi vysazovali stromy, jako v Indii či v Etiopii, publikují horoucí články proti aktivismu za omezení globálního oteplování.

Je to možné?

Viliam Buchert v Reflexu například nesmyslně tvrdí, že opatření proti globálnímu oteplování povedou k ještě většímu zchudnutí chudých lidí. Je to nesmysl, v přechodu na obnovitelnou energii jsou obrovské ekonomické příležitosti, jak si to například dobře uvědomila už Čína.

Jak je možné, že český premiér (!!) idiotsky hájí další výrobu aut na benzínový a naftový pohon, když je všeobecně známo, že přechod na elektromobily je nejen ekologicky nutný a prospěšný, ale povede i k výraznému snížení znečištění ovzduší, které způsobuje předčasné umírání tisíců lidí.

 

 

Česká republika jako země střední velikosti v Evropě samozřejmě svou klimatologickou politikou nijak výrazněji neovlivní poměry světa, o nich budou rozhodovat země jako Čína či USA, případně celá Evropská unie (Čína mimochodem zahajuje obrovskou industriální kampaň přechodu na obnovitelné energetické zdroje, uvědomuje si, že to nabízí možnosti obrovského ekonomického rozvoje).

Jenže flóra, fauna a zemědělství ČR jsou vážně ohroženy. Čeští občané by měli nutit českou vládu, aby bezodkladně začala dělat zásadní kroky za záchranu krajiny, vysazovat stromy, dělat ekologická opatření v krajině pro snížení teplot a záchranu vodních zdrojů, zásadní kroky na ochranu hynoucího hmyzu, bez něhož zahynou i Češi, protože nikdo nebude opylovat plodiny.

Samozřejmě, Reflex je brutálně primitivní týdeník, který škodí České republice svými nesmysly už léta. Přesto opravdu nechápu, co vede lidi, jako je Viliam Buchert, aby publikovali bláboly protestující proti oprávněně se zvyšujícímu nepokoji mezi mladými lidmi i v České republice, kteří se obávají, že zahynou. Má to něco společného s anglickou touhou, projevující se v brexitu, z jakési iracionální frustrace všechno rozesrat?

Co to ale je, že - navzdory všem faktům - šíří tolik lidí v ČR ty sebedestruktivní pitomosti? Co je k tomu vede? Netuším.

Bohumil Kartous k tomu dodává: To je neuvěřitelná mizérie, diskurs okupují idioti. V případě Reflexu se nelze divit, patří Křetínskému, majiteli elektráren na pevná paliva. Ale blbci bez příčiny jsou skutečně pozoruhodní.



0
Vytisknout
12475

Diskuse

Obsah vydání | 1. 8. 2019