Proč české úřady nestíhají trestné činy páchané na internetu?

4. 3. 2019

čas čtení 2 minuty
Výhrůžky smrtí jsou trestný čin. Proč je české úřady nestíhají? Proč nestíhají vyvolávání nenávisti na ultrapravicových serverech? Jejich nečinnost destabilizuje českou společnost.


Před časem se mi v došlých zprávách začaly množit výhrůžky zabitím ve větší než obvyklé míře. Říkám si: "Aha, tzv. Parlamentní listy o mně asi zase napsaly," píše Roman Máca. 

Jenže tentokrát to nebyly PL. Po chvilce pátrání jsem zjistil, že to byli "vlastenci" ze stránky AltRight.cz.

Postup byl snadný. Udělat screenshot z rozhovoru se mnou v Newsroom ČT24 a někde v malování přimalovat bublinu a do ní vložit falešnou citaci. To prostě stačí... Udělat bublinu a něco do ní napsat. To je pro vysoké školy života neprůstřelný důkaz, že to Máca řekl.

 
No a tento post pak sdílela naše "vlastenecká" scéna a s vyšším počtem sdílení a dosahem se pak množily i výhrůžky od "hrdinských" internetových gard. To vše na základě falešné citace udělané někde v malování.
Ono je to prostě nerovné klání.

Na jedné straně já třeba dělám forenzní analýzu, procházím veřejné rejstříky a databáze, sleduji jednotlivé vazby a z toho pak vyleze třeba to, že se začnu ptát, co je za tím, že "aktivista", který je několik milionů v insolvenci, nemá žádné příjmy, tak jezdí pravidelně do Ruska, organizuje u nás proruské demonstrace, po demonstracích cestuje napříč Evropou atd.

No a tohle české "vlastence" bolí nejvíce. Jim je ukradené nějaké vyvracení hoaxů. K jejich cílové skupině s vysokou školou života se to stejně nedostane. A i kdyby ano, stačí říct, že onen factchecking je placen Sorosem a ilumináty a "vlastenec", co na internetu prohlédl, má jasno.

Nejvíc je bolí fakta o nich samotných. Za to si pak mimo jiné vysloužíte obrázek z malování s bublinou s falešným citátem. Tím na vás posílají své "hrdinské" internetové gardy, které jednou vyhrožují zabitím teplickým prvňáčkům, pak třeba zpěvákovi romského původu a pak i Mácovi. Cílem je vás zastrašit, abyste od "vlastenců" dali ruce pryč. A když se najde nějaký agresivní magor, kdo jejich výzvy z malování přetaví do reálu a třeba si na toho Mácu někde počká, za zlé mu to určitou mít nebudou.

0
Vytisknout
8540

Diskuse

Obsah vydání | 7. 3. 2019