Brexitéři vrací Tuskovi úder poté, co prohlásil, že je pro ně vyhrazeno zvláštní místo v pekle

6. 2. 2019

čas čtení 1 minuta

Předseda Evropské rady Donald Tusk po dnešním jednání s irským premiérem Leo Varadkarem uvedl: „Přemýšlím o tom, jak vypadá zvláštní místo vyhrazené v pekle pro ty, kdo prosazovali brexit bez byť jen náznaku plánu, jak to bezpečně zařídit.“ Totéž prohlášení pak zveřejnil na svém twitterovém účtu.



Reakce rozzuřených brexitérů na sebe nenechaly dlouho čekat.

Peter Bone v Dolní sněmovně Tuskův komentář označil za „naprosto šokující urážku“ a dodal, že si nevzpomíná, že by nějaký prezident takto urazil členy Dolní sněmovny, vlády a britské občany.

Ministr vnitra Sajid Javid Tuskův tweet považuje za nepřijatelný.

Poslankyně strany DUP Sammy Wilsonová na Twitteru napsala stanovisko, v němž Tuska označila za prohnaného euromaniaka.

Bývalý lídr strany UKIP Nigel Farage, který plánuje zahájení nové probrexitové kampaně, na Twitter napsal, že po brexitu bude Velká Británie svobodná a bez arogantních tyranů, jako je Donald Tusk, a to je rajská hudba pro jeho uši.

Labouristická poslankyně a stoupenkyně brexitu Kate Hoey uvedla, že Tuskovo prohlášení názorně ukazuje, proč nemůže Velká Británie setrvat v hluboce nedemokratické EU – kvůli antidemokratickým politikům, jako je Tusk.

Guy Verhofstadt, činitel Evropského parlamentu, k Tuskovu tweetu připsal, že by Lucifer nad brexitéry spráskl ruce. Vzhledem k tomu, jak děsivě rozhádali Britanii, by rozdělili peklo!

0
Vytisknout
7098

Diskuse

Obsah vydání | 12. 2. 2019