Austrálie končí s přímou pomocí palestinské samosprávě

3. 7. 2018

čas čtení 1 minuta
Australská ministryně zahraničí Julie Bishopová oznámila, že existují obavy, že palestinská samospráva financuje aktivity, jež by Austrálie "nikdy nepodporovala". Proto bude Austrálie místo přímé pomoci posílat pomoc humanitárnímu fondu OSN pro palestinská území.


Austrálie oznámila, že končí s přímou pomocí palestinské samosprávě kvůli obavám, že tyto fondy mohou být použity k pomoci Palestincům usvědčeným z politického násilí.

Podle ministryně Bishopové Austrálie svůj roční příspěvek ve výši 10 milionů dolarů už nebude převádět trustu Světové banky pro palestinskou obnovu a rozvoj.

"29. května jsem napsala palestinské samosprávě, abych usilovala o jasné ujištění, že australské financování není použito k pomoci Palestincům usvědčeným z politicky motivovaného násilí," prohlásila ministryně.

Peníze místo na účet palestinské samosprávy půjdou do humanitárního fondu OSN pro palestinská území, který poskytuje Palestincům v nouzi přístup ke zdravotní péči, potravinám, vodě, zlepšené kanalizaci a přístřeší.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8182

Diskuse

Obsah vydání | 10. 7. 2018