Britská vláda věděla po mnoho let, že ničí životy lidem z Karibiku

23. 4. 2018

čas čtení 1 minuta


Poslanec David Lammy:
Děsivé. Další dva životy zničené. Desmond neviděl svou dceru 16 let, poté, co se vrátil na Jamajku na pohřeb svého otce. Jeho bratr Trevor skončil jako žebrák na ulici. Jeho poslanec si stěžoval ministrovi, který tuto nespravedlnost ignoroval:
 



Z dopisu od náměstka ministryně vnitra z roku 2016 vyplývá, že britská vláda věděla po dlouhé roky o dopadu své politické strategie "nepřátelského prostředí vůči migrantům" na generaci z Karibiku a z Indie, která byla do Británie zvána od čtyřicátých do sedmdesátých let minulého století.



Život jak Trevora Johnsona a jeho bratra Desmonda  zničili pracovníci britského ministerstva vnitra. Jejich případ šokoval aktivisty za práva imigrantů.

Oba bratři přišli do Británie r. 1971. Trevorovi vyhrožovalo ministerstvo vnitra deportací a Desmondovi nebylo dovoleno navštívit Británii, kde má dceru i bratra, od té doby, kdy se vydal na Jamajku na pohřeb svého otce v roce 2001. Desmond neviděl svou dceru po dobu 16 let.

Konzervativní náměstek ministryně vnitra James Brokenshire poslal r. 2016 dopis Johnsonově poslankyni, v němž potvrdil, že Johnson, přestože žil v Británii 45 let, nebude mít právo návratu z Jamajky, protože "nemůže dokázat, že tu žil, před rokem 1973, kdy se zákon změnil."

Když byl Brokenshire tuto neděli s tímto dopisem - s jeho podpisem - konfrontován, Brokenshire tvrdil, že ten dopis vidí poprvé.




Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7620

Diskuse

Obsah vydání | 26. 4. 2018