Twitter: "My se nikdy nebudeme bát a nepodaří se vytvořit mezi námi konflikt." Reakce Britů na páteční londýnské útoky

4. 6. 2017

čas čtení 5 minut



Právník - celebrita Aamer Anwar

Teroristé chtějí mezi námi vytvořit konflikty. Tahle zvířata, to nejsou muslimové. Vraždili nevinné lidi zatímco muslimové končili svůj půst a modlili se:

J.K. Rowlingová, autorka Harryho Pottera:

Násilníci, kteří srazili nevinné lidi by si rádi mysleli, že je Británie "na kolenou", ale ona není. Nepleťte si smutek s nedostatkem odvahy: 

My se nikdy nebudeme bát. Budeme v klidu a budeme pokračovat. Naše láska k životu vždycky zvítězí nad jejich láskou k smrti:


Londýnský primátor Sadiq Khan: "Neexistují slova, jimiž by bylo možno popsat smutek a hněv, které které bude dnes pociťovat naše město. Jsem zděšen a zuřím, že se tito zbabělí teroristé záměrně zaměřili na nevinné Londýňany, na lidi na ulici, kteří se bavili v sobotu večer. Neexistuje žádné ospravedlnění pro činy těchto teroristů. A chci říct jasně: Nikdy jim nedovolíme, aby zvítězili. Ani jim nedovolíme, aby naše město Londýn srazili na kolena."  


Londýn je nádherný. Londýn je dynamický. Londýn je otevřený. Ale především, Londýn je silný.




Andrew Stroehlein, Human Rights Watch:

Trumpovi trvalo mnoho dní, než odsoudíl nacistický teroristický útok v Portlandu (kde byli usmrceni dva muži, kteří se postavili na obranu žen obviňovaných, že to jsou údajně muslimky). Londýnský útok během několika minut Trump zneužil k prosazování svého jedovatého zákazu muslimů:

 

Donald Trump:

Musíme být chytří, bdělí a tvrdí. Potřebujeme, aby nám soudy vrátily naše práva. Potřebujeme zákaz vstupu muslimů do USA jako novou míru bezpečí!


Andrew Stroehlein:

Jak bojovat proti terorismu? Nepřeposílejte odporné fotografie. Nešiřte paniku a pověsti. Nenavrhujte porušování práva jako řešení, to právě dělá Trump: 


Jiří Hošek, Český rozhlas, Londýn:


 Reakce policistů na #LondonBridge byla fantastická. Za 8 minut od začátku krveprolití leželi pachatelé zasažení policejní palbou na dlažbě.


Krishnan Guru-Murthy, Channel Four News:


Neuvěřitelná odvaha a profesionalismus: Policie se postavila útočníkům a zastřelila je do osmi minut po prvním telefonátu veřejnosti o pomoc. 


 

Jon Snow, Channel Four News:

Francouzský prezident Emmanuel Macron zdůraznil, že Francie je "více než kdy předtím" po boku Británie.

 



Navzdory resentimentu vyvolanému brexitem, opravdové přátelství od prezidenta Macrona: "Francie je více než kdy předtím po boku Británie".






Myslím, že volební kampaň je nutno obnovit co nejdříve, protože jinak prohraje demokracie a zvítězí terorismus. To nesmíme dopustit:
 




Robert Peston, slavný televizní novinář:

Pozoruhodné, že tolik z vás zastává názor, že předvolební kampaň by neměla být zastavena, protože by to bylo signálem vítězství terorismu




0
Vytisknout
6370

Diskuse

Obsah vydání | 6. 6. 2017