Promítne se sílící popularita labouristů skutečně příští týden do výsledků britských voleb?

2. 6. 2017

čas čtení 1 minuta

Michael Crick, Channel Four News, Therese Mayové: "Je důvodem, proč jste na tom tak špatně, že kdykoliv se vás lidi zeptají na váš politický program, odpovídáte banalitami a otřepanými frázemi? A dneska zase." Zdroj (od minuty 2,34)  ZDE

V posledních dnech se britským konzervativcům silně nedaří. Důsledkem jsou banality a fráze, jimiž se snaží odpovídat na otázky novinářů, kromě toho se premiérka Theresa Mayová před novináři, před veřejností a před diskusemi schovává.

Z průzkumů veřejného mínění vyplývá, že Labouristická strana konzervativce silně dohání. Podle některých je mezi nimi ve volební podpoře už rozdíl jen 3 procenta.

Promítne se to však skutečně do výsledků voleb? 

Alan Travis, analytik deníku Guardian, upozorňuje, že v ty volební průzkumy, které ukazují, že labouristé téměř úplně dotahují konzervativce, mají přístup k mladým lidem. 

Jenže potíž je, že k volbám spolehlivě chodí jen penzisti. Mladí lidé nikoliv. Proto je velmi nejisté, zda se nyní výrazně sílící volební podpora pro labouristy skutečně příští čtvrtek promítne do výsledků voleb.

Podrobnosti v angličtině ZDE


0
Vytisknout
9219

Diskuse

Obsah vydání | 8. 6. 2017