Rok, v němž bude debatu o vzdělávání diktovat průmysl

6. 1. 2015 / Bohumil Kartous

čas čtení 6 minut

Podpora oborů dle potřeb trhu práce, s tímto záměrem chce podnikatelská sféra, při aktivním podílu MŠMT, zvýšit zájem veřejnosti o technické vzdělávání. Má škola zprostředkovat dětem témata spojená s náboženstvím? A jak? Jsou tituly cestou k získání dobrého zaměstnání? Podle všeho je jejich hodnota na pracovním trhu stále nižší. Od prvního ledna začal platit zákon o pedagogických pracovnících, na 2000 učitelů ve školách zůstává i navzdory potřebnému vzdělání. Podívejte se na přehled nejčtenějších článků na webu EDUin.cz v minulém roce. Více v pravidelném týdenním souhrnu Beduin (1. 12. – 7. 12. 2014), připravovaném spolkem EDUin.

Témata týdne:

Výrok týdne:

„Nebojme se nově nastavit proces, a to včetně legislativních věcí, abychom dokázali vrátit linii žák – škola – firma tam, kde má být. Pokud se nám to podaří, jsem optimistou, že se posuneme dál,“ prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák ke kampani k roku technického vzdělávání, který začal 1. 1. 2015.

Novinky (výběr ze zajímavých událostí)

Inspirace z (a do) praxe

Akce tohoto a příštího týdne (výběr z EDUkalendáře)

  • 11. schůze školského výboru sněmovny parlamentu ČR. Veřejně přístupné jednání, na pořadu je novela školského zákona. 15. 1. v 10:00, místnost č. 106, 1. patro budovy A, Sněmovní 4, Praha.

Více akcí a podrobnosti ke každé z nich najdete v EDUkalendáři

0
Vytisknout
8323

Diskuse

Obsah vydání | 8. 1. 2015