Miloš Zeman -- politik a čeští trpaslíci

27. 6. 2013

čas čtení 3 minuty

Na české politické scéně se zjevil politik. Politik, který své kroky promýšlí několik tahů dopředu. Politik, který si společně s Václavem Klausem zaslouží toto označení (jen pro jistotu, dřív než budu ukřižován, nejsem příznivcem ani jednoho z nich), míní Ladislav Sudík.

To, co vidíme na české politické scéně je jedním slovem zoufalství. Doposud se naše politické elity snažily tvářit jako ti, kteří vědí a kteří jsou ti nejsilnější a nejschopnější.

Jenže na scéně se objevil starý, olezlý jezevec z Vysočiny a najednou se ukazuje, že celá naše politická elita je bandou směšných trpaslíků.

Jistě můžeme diskutovat o tom, jestli je Zeman politikem velikosti Mount Everestu nebo Řípu, ale bohužel v české kotlině mu nikdo z "politiků" nesahá ani po kotníky.

A to je na tom to nejzoufalejší, když si uvědomíme, jaká banda amatérů a zoufalců tady vládne posledních několik let.

Teď se totiž ukázali ve své nahotě a ten pohled na ně to je jedním slovem bída a utrpení. Jejich nonverbální projev je zcela demaskuje.

Mirek Topolánek se veřejně pohoršuje nad tím, jak je možné, že o zásahu na Úřadu vlády nebyla informována sněmovna?

Petr Nečas za svojí láskou pevně stojí a plně jí důvěřuje. Poté trochu znejistí a o ničem neví. A nakonec prohlásí, že svoji lásku na kmotry sám nasadil s cílem infiltrace a získání informací. Jmenuji se Nečas, Petr Nečas. Radši by měl mlčet, ale takhle to končí, když chlap začne myslet gulama. Ten scénář je vždycky stejný. Všichni okolo to vidí, všichni mu to říkají, jenom on je slepý.

Bezprostřední reakce "politiků " na jmenování Jiřího Rusnoka?

Sinalý a bledý Kalousek třesoucím se a přeskakujícím hlasem bojuje za demokracii. Ten člověk dokonale vypadl z role. Jeho nonverbální projev by mohl být promítán posluchačům kurzů krizové komunikace pod názvem -- Jak se nechovat v krizové situaci.

Miroslava Němcová sděluje hystericky a agresivně národu, že ona přece ve 14:45 telefonovala Zemanovi, že už má ty podpisy. Malost a směšnost v přímém přenosu.

Vystrašený a opatrný Bohuslav Sobotka odmítne jmenování premiérem. Tomu se říká prokoučovat zápas. ČSSD vypadá jako mateřská školka na výletě v ZOO. Místo aby si on a jeho ministři osahali ministerstva a zjistili skutečný stav věcí a po volbách (řádných nebo předčasných) mohli bez časových ztrát okamžitě začít pracovat, tak co? Nic.

Trpasličí malost.

A Karel Schwarzenberg? Mlčí. Sice nám už sdělil, že posty pro "rebely" jsou v podstatě úplatek, také nám oznámil, že když nebude premiérkou Němcová, že jediným řešením jsou předčasné volby.

A teď? Nic. Malost a zoufalost, kam se člověk podívá.

A tohle řídí stát.

0
Vytisknout
16052

Diskuse

Obsah vydání | 28. 6. 2013