Jak málo chybí k vraždění

30. 5. 2013

čas čtení 1 minuta

Vážený pane Čulíku,

chtěl bych Vám poděkovat za Váši odvahu a způsob se kterým přistupujete k otázce rasismu v České Republice na Britských listech, píše Tomáš Cirhan. Musím s Vámi v mnohem souhlasit, už pět let studují ve Skotsku (University of Aberdeen) a proto mohu také souhlasit, že způsob myšlení řady Čechů ohledně menšin je nepochopitelný pro kohokoliv žijícího mimo území ČR, zvláštně pro Brity, zvyklé na život v multikulturní společnosti.

Právě dokončují magisterské studium v oboru sociologie/politologie a během psaní své magisterské dizertační práce (téma - rozdíl v integraci mezi Čechy a Poláky do skotské společnosti) se připravuji na doktorské studium od září příštího školního roku. V budoucnu bych se rád zaměřil i na otázku rasismu v české společnosti a pokusil se na základě výzkumu zmapovat příčiny rasismu v Česku a jeho vliv na českou společnost. Myslím si že by bylo zajímavé, ač složité, zjistit, co vede Čechy k rasové předpojatosti. Pokud byste měl nějaké rady, případně materiály pro takový výzkum, rád bych přivítal jakýkoliv tip.

Vytrvejte a nic si nedělejte z těch nenávistných příspěvků, kéž by bylo víc médií, kde by vycházely články kritizující rasismus v Česku. Je pro mě alarmující že se v Maďarsku úspěšně formují hnutí propagující otevřené rasismus a antisemitismus, myslím si že by si lidé v Česku (a nejen tam) měli uvědomit, jak málo chybí k tomu aby začal další konflikt vedoucí k rozsáhlému vraždění - v České republice to je bohužel jen otázka času.

0
Vytisknout
9355

Diskuse

Obsah vydání | 31. 5. 2013