Otevřený dopis ústavním soudcům k církevním restitucím

30. 5. 2013 / Viktor Vereš

čas čtení 1 minuta

Vážený soudci Ústavního soudu, důvodů pro zrušení tohoto ničím nepodloženého a neověřeného transferu stamiliard Vatikánu a zkorumpovaným komplicům i z řad politiků je mnoho, viz stížnost ČSSD. Hlavně nebyla vůbec prokázána oprávněnost požadovaných sum (ocenění nemovitostí a posouzení, zda je jejich zařazení oprávněné) - jedná se o trestný čin Porušování povinnosti při správě cizího majetku, píše Viktor Vereš.

Přeci není možné posvětit nabytí majetku, který byl nabyt trestným činem!

Dále bych se rád zaměřil na jeden aspekt, který je myslím, nad slunce jasnější a předkladateli zákona dokonce propagovaný!

Předkladatelka zákona ministryně Hanáková argumentovala, že zákon má být přijat, aby peníze na duchovní nedostávaly další církve. To je v jasném rozporu s ústavou, kdy mají mít všichni rovné postavení a zákon, který má za úkol zajistit některým církvím miliardy a také to, že jiné církve nedostanou nic (z toho mnohé křesťanské, které jednají nechamtivě v souladu s Ježíšovým učením), je tedy protiústavní.

Ostatně zvýhodňování církví nad některými čistě charitativními organizacemi, které nemají jako právnické osoby -- což jsou církve také, dostat nic, je také, dle mého soudu, protiústavní.

Další protiústavností je převedení Náboženské matice, která měla sloužit všem církvím, jen na katolickou církev. Bez jakékoliv náhrady církvím neúčastným protiústavního zákona.

Pevně věřím, že zákon odmítnete nebo alespoň co nejvíce omezíte.

S přátelským pozdravem

Ing. Viktor Vereš

0
Vytisknout
10071

Diskuse

Obsah vydání | 31. 5. 2013