Byli Vondrouš a Janýr v Rakousku skutečně zatčeni?

14. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

Uvádí to česká média, např. ZDE. Jenže ve středu přibližně ve 21.30 vydal Philipp Janýr na svém facebooku toto Vondroušovo tiskové prohlášení. Pokud Philipp Janýr toto na facebooku vydal, asi tedy nebude v policejní vazbě. (V poznámce pod textem Janýr píše: "Jdu se najíst." Že by v cele?) Leda že je to mystifikace:

Dnes jsem ve Vídni před budovou Svazu průmyslu při prezentaci knížky Václava Klause rozdával další vydání mého občasníku Vondroušův XPRESS, který vyšel dvoujazyčně, tedy v němčině a v češtině. Posílám jej v příloze.

V něm upozorňuji mimo jiné na názorovou blízkost Václava Klause a Anderse Breivika, na korupční prostředí v blízkosti Václava Klause a na jeho propagandu proti EU.

Prezentaci knížky pořádalo české velvyslanectví ve Vídni, kde velvyslancem je blízký přítel Václava Klause, pan Jan Koukal, bývalý primátor Prahy za ODS.

Chtěl jsem upozornit především na to, že Václav Klaus za peníze daňových poplatníků provádí svou soukromou podnikatelskou činnost a svou soukromou propagaci asociálního neoliberalismu.

Jsem přesvědčen, že tím on a český velvyslanec Jan Koukal zneužili svou pravomoc ve svůj prospěch.

Rakouská policie mě požádala o podání vysvětlení a pan Philipp Janýr výslech překládal.

Pavel Vondrouš

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
8872

Diskuse

Obsah vydání | 15. 11. 2012