V Rusku vzniká "strana dlouhé války"

15. 6. 2022

čas čtení 1 minuta
Válečná strana v Moskvě, která očekávala, že rychle a snadno vyhraje válku na Ukrajině, a tudíž z toho bude mít prospěch, se nyní snaží zjistit, jaké výhody včetně získání většího majetku pro své členy může vyzískat z vleklého konfliktu, napsal Leonid Něvzlin.

Před našima očima se formuje "strana dlouhé války". Skládá se ze siloviků, kteří mají zájem na tom, aby vojenské akce pokračovaly co nejdéle, ale nejen proto, že by prostě rádi pili krev, ačkoli někteří z nich jsou psychicky nemocní a mají takové sklony.

Namísto toho tito lidé vidí, že konflikt jim přináší alespoň některé výhody, které dříve očekávali od rychlého vítězství, a to tím, že jim dává šanci vzít majetek lidem v civilním sektoru a obohatit se. Dlouhá válka vytváří všechny podmínky pro nové přerozdělení majetku.

Válka silovikům umožňuje udělat z nevyhlášeného výjimečného stavu trvalý a každý další den jim strká peníze do kapes. To znamená, že nechtějí, aby se válka zastavila, dokud "konečně Rusko nepředělají" tak, aby jen oni sami ovládali veškeré ruské bohatství a politickou moc, kterou potřebují, aby si je udrželi.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
5528

Diskuse

Obsah vydání | 17. 6. 2022