Američtí republikáni varují: Demokraté chtějí USA proměnit v socialistickou diktaturu

25. 8. 2020

čas čtení 1 minuta


Američtí republikáni využili prvního večera svého celostátního sjezdu k temným varováním o budoucnosti Ameriky. Argumentovali, že znovuzvolení Donalda Trumpa je jediným způsobem jak zachránit USA, aby se nestaly obětí socialismu, hospodářského krachu, násilí a anarchie. Předložili apokalyptickou vizi toho, o co jde v listopadových volbách a obrovské množství lživých tvrzení.

"Oni vás odzbrojí, vyprázdní věznice, uvězní vás ve vašich domovech a pozvou pouliční gangy, aby žili vedle vás," řekl kongresman Matt Gaetz z Floridy. "Bude to jako filmový horor!"

 

"Tatáž socialistická politika, která zničila země jako Kuba a Venezuela, nesmí zakořenit v našich městech a v našich školách," varovala hlavní poradkyněš Trumpovy kampaně Kimberly Guilfoyle v provokativním projevu. Podle ní demokraté usilují o zotročení Ameriky "tak, že ji nepoznáte".

Na sjezdu vystoupili také Mark a Patricia McCloskey, bělošská dvojice ze St. Louis, trestně stíhaná za to, že vyhrožovala demonstrantům z hnutí Black Lives Matter střelnými zbraněmi. V předtočeném projevu lživě obvinili demokraty z "ochrany zločinců před počestnými občany" a z pokusu "zrušit předměstí".

"Kampaň inzerovala sjezd jako setkání o naději a světle, avšak zatím byly všechny projevu extremní pornografií strachu," řekl jeden činitel z předchozích republikánských prezidentských kampaní.

Promítalo se i video demokratických guvernérů, kteří děkovali Trumpovi za jeho opatření proti koronaviru, vystřižena byla z jejich projevů jejich kritika.

Američtí voliči stále více vnímají Trumpův přístup k pandemii záporně. Z nového průzkuýmu veřejného mínění firmy Gallup vyplývá, že jen  36 procent Američanů schvaluje, jak Trump řeší pandemii, zatímto 63 procent to neschvaluje.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
6463

Diskuse

Obsah vydání | 28. 8. 2020