Bulvárnímu britskému deníku The Sun hrozí vyšetřování za "nacistickou propagandu"

16. 8. 2017 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta


Židovské a muslimské organizace v Británii poslaly společnou stížnost britskému orgánu pro dohled nad tiskem  ohledně islamofobního článku, který přirovnávají k nacistické propagandě.

"Komentář" Trevora Kavanagha,   plný urážek vůči odpůrcům brexitu, se zapřísahá, že po odchodu Británie z EU se Britové "vypořádají" s muslimy i s dalšími cizinci z Evropy a hovoří o tom, že prý má Británie "muslimský problém".


Židovské a muslimské organizace poukazují na to, že úplně stejně psala nacistická propaganda v třicátých a čtyřicátých letech o "židovském problému" a že tím vzniká znepokojující precedent.

Kavanaghův článek vyvolal obrovské rozhořčení na sociálních sítích a přiměl Radu zástupců britských židů, a organizace Tell Mama a Faith Matters (Řekni to mámě a Na víře záleží), aby poslaly stížnost Organizaci pro úroveň nezávislého tisku (IPSO). Zástupce regulačního orgánu IPSO informoval, že instituce obdržela 150 stížností z řad veřejnosti.

Čtenáře v České republice, kteří si možná myslí, že rasistický bulvární tisk vyvolává nenávist jen vůči muslimům, je nutno vyvést z tohoto omylu.

Kavanagh šíří nenávist i vůči Evropanům a hovoří v článku o východoevropských (albánských a bulharských) pedofilních mafiích. Takže pozor, kdo je ze střední či východní Evropy, je podle deníku The Sun pedofil a zneužívá malé děti.

Podrobnosti v angličtině ZDE





0
Vytisknout
9053

Diskuse

Obsah vydání | 21. 8. 2017