Mayová: Neodstoupím

9. 6. 2017

čas čtení 3 minuty

 

Theresa May: "To, co země potřebuje víc, než kdy předtím, je jistota. A protože jsme získali největší počet hlasů a největší počet křesel v těchto všeobecných volbách, je jasné, že pouze Konzervativní a unionistická strana má legitimitu a schopnost poskytnout tuto jistotu, vytvořením většiny v Dolní sněmovně. Budeme i nadále spolupracovat se svými přáteli a spojenci zejméan v Demokratické unionistické straně. Naše obě strany mají už mnoho let silný vztah. A to mi dává sebevědomi usoudit, že budeme moci spolupracovat v zájmu celého Spojeného království. To nám umožní se sjednotit jako země a soustředit svou energii na úspěšnou dohodu o brexitu  pro všechny v této zemi. Zajistíme nové partnerství s EU, což zaručí naši dlouhodobou prosperitu. To je, pro co lidé včera hlasovali. A to my splníme. Dejme se nyní do práce." 

Noví koaliční spojenci Theresy Mayové. Demokratičtí unionisté popírají globální oteplování, blokují právo homosexuálů na manželství a zakazují potraty. Podobně jako v Polsku, ženy ze Severního Irska musejí jezdit pro potraty jinam ZDE:


 ooops . Our new masters pic.twitter.com/VY6XWSxvuP



Jon Snow, Channel 4 News: 

Jedna z nejextremističtějších stran na britských ostrovech, 10 poslanců DUP  bude vrtět ocasem Mayové vlády:



Odpůrci severoirské DUP, katolická strana Sinn Féin, která získala v těchto volbách 7 poslanců, normálně odmítá zasednout v Dolní sněmovně. Není prý nyní vyloučeno, že tento bojkot zruší.

Měly by se začít vyšetřovat vazby DUP na severoirské protestantské teroristy:



Vážení čtenáři,
 máme-li ve vydání Britských listů pokračovat, potřebujeme trvalou finanční podporu. K provozu Britských listů je zapotřebí přibližně 60 000 Kč měsíčně. Stačilo by, aby 300 čtenářů přispívalo částkou 200 Kč.

Možná si nemyslíte, že je v českém prostředí Britských listů zapotřebí. (Nenávist, kterou vyvolávají, však spíš napovídá, že ano.) 

Pokud takový názor zastáváte, pak samozřejmě finančně nepřispívejte.  

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.   Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.


0
Vytisknout
8247

Diskuse

Obsah vydání | 12. 6. 2017