Poslední představitel zemanismu končí, dohnal a předehnal německé platy

10. 4. 2017 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Jiří Zimola, poslední úspěšný symbol zemanismu v ČSSD, poslední z lánské schůzky, kdo se udržel – když nepočítám velmi specifický případ ministra Chovance – ve vysoké politice, začíná mít vážné problémy a zřejmě skončí. Kde jsou kdysi hvězdy Škromach a Hašek? Odchod z politiky oznámil nedávno i Tejc. Naopak se vrací kakaový Kraus, což tak nějak sedí k těm grossovským preferencím ČSSD.

Důvod pádu Jiřího Zimoly je lapidárně zachycen v tomto odstavci a jistě dojme voliče Miloše Zemana, jehož favorit spolu s ním takto efektivně bojoval za „dolních 10 milionů“:

Důvodem rozpadu koalice ČSSD, ANO a hnutí Jihočeši je rekreační chalupa Jiřího Zimoly u lipenské přehrady. Tu mu stavěl šéf Jihočeských nemocnic Martina Bláha. Coby Zimolův podřízený měl příjem 7,2 milionu korun (i s odměnami), tedy v přepočtu neuvěřitelných 600 tisíc měsíčně.“

Aspoň někde jsme ty německé platy opravdu předběhli: jihočeský krajský úředník bral více než spolková kancléřka Merkelová. Krásné. Z peněz daňových poplatníků v oranžové záři sociální demokracie ke světlým zítřkům. Asi málokdo se ubrání pocitu, že tohle je systémová chyba, nikoli selhání jednotlivce.

A Chovanec? Ten už v očích zemanistů jednou zradil a ministerské křeslo by tak jako tak neměl bez vlády, opřené o Babiše. S puškou na hrudi hrdě čeká, až ho po sněmovních volbách kooptuje nějaké neonacistické hnutí.

Chalupa na Šumavě nakonec připraví hejtmana Zimolu o funkci

Kakaový Kraus se vrací. Vede sociální demokraty v Semilech a chce straně pomoct z krize

Hejtman Zimola vysvětluje, proč jeho manažer bere víc než Merkelová. Obrázky z resortu Lipno

Děkujeme čtenářům, že výraznou měrou přispěli na provoz Britských listů od Trumpova zvolení do začátku roku 2017. Potřebujeme však trvalou finanční podporu. K provozu Britských listů je zapotřebí přibližně 60 000 Kč měsíčně. Stačilo by, aby 300 čtenářů přispívalo částkou 200 Kč.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.   Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

0
9565

Diskuse

Obsah vydání | 12. 4. 2017