V Londýně bojuje o život zmlácený teenager. Zbili ho, protože je imigrant

1. 4. 2017

čas čtení 1 minuta

Aktualizace: Šest osob, čtyři muži a dvě ženy, všichni ve věku od 20 do 24 let, byli v sobotu zatčeni na několika adresách v londýnské čtvrti Croydon poté, co vážně zmlátili sedmnáctiletého žadatele o azyl, Kurda z Íránu. Sedmnáctiletý mladík je v nemocnici ve vážném stavu: má prasklou lebku, trombus v mozku a zranění tváře.

Konzervativní ministr a poslanec za Croydon Gavin Barwell nazval útočníky "chátrou" a vyjádřil naději, že "tomuto strašlivému zločinu, motivovanému etnickou nenávistí se dostane plné síly britské spravedlnosti". Dodal, že v Croydonu jsou "dobré vztahy mezi lidmi z nejrůznějších kulturních zázemí".

Diane Abbott, stínová ministryně vnitra za Labouristickou stranu, se vyjádřila, že konzervativní vláda "zločiny z nenávisti nezvládá".

Sedmnáctiletý mladík čekal s dvěma přáteli na autobus na zastávce v londýnské čtvrti Croydon, když na něho zaútočila skupina asi osmi mladíků. Zeptali se ho, odkud je, a když řekl, že je žadatel o azyl, zaútočili na něho. Scotland Yard uvedl, že chlapec utrpěl vážná zranění hlavy a byl v nemocnici v kritickém stavu. Jeho stav lékaři nyní charakterizují jako "závažný, ale stabilní". Za útok nebyl nikdo zatčen. Policie apeluje na svědky, aby se přihlásili.

0
Vytisknout
7292

Diskuse

Obsah vydání | 4. 4. 2017