Krize v Británii:

Kvůli Číně drasticky kolabuje ocelářský průmysl

1. 4. 2016

čas čtení 1 minuta


V pátek ráno Čína zvýšila napětí uvalením 46 procentního dovozního cla na britskou ocel, vyráběnou ve Walesu, a také na tento druh oceli vyráběný kdekoliv v celé  EU

Britský premiér David Cameron bránil rozhodnutí britské vlády odmítnout uvalení vyšších tarifů EU na dovoz čínské oceli. Konzervativní ministr průmyslu a obchodu Sajid Javid byl konfrontován zuřivými ocelářskými dělníky, jejichž živobytí ohrozila dumpingová čínská ocel.

V pátek ráno Čína zvýšila napětí uvalením 46 procentního dovozního cla na britskou ocel, vyráběnou ve Walesu. Během summitu ve Washingtonu konfrontoval britský premiér David Cameron čínského prezidenta Xi Jinpinga ohledně drastické situace britského ocelářství způsobeného Čínou.

Gareth Stace, ředitel firmy UK Steel, konstatoval, že je načase, aby ministři britské vlády "začali přemýšlet o nemyslitelném" a uvažovali o zavedení "jaderné alternativy" dočasné totální blokace dovozu oceli do Británie. Varoval, že britskému ocelářskému průmyslu nyní hrozí ze dvou třetin likvidace.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7733

Diskuse

Obsah vydání | 5. 4. 2016