Moskva: "Kouření zabíjí více lidí než Obama"

17. 2. 2016

čas čtení 1 minuta




Výše uvedený billboard, který se poprvé objevil na autobusové zastávce v Moskvě na třetí okružní silnici se virálně rozšířil na sociálních sítích, poté, co ho dal na facebook Dmitrij Gudkov, jediný liberální opoziční poslanec v ruském parlamentu.

Text na billboardu zní: "Kouření zabíjí více lidí než Obama, i když ten zabíjí mnoho a mnoho lidí. Nekuřte, nebuďte jako Obama."

Gudkov napsal, že je to "odporné a trapné, že se takový billboard objevil v moskevských ulicích." Jeho status na Facebooku dostal 1300 likeů, reagovaly na něj pozitivně i negativně stovky lidí a široce se jím zabýval ruský tisk.

"Brzo budou děsit děti Obamou namísto Babou Jagou," řekl Gudkov deníku Guardian. Inzerát je anonymní, není známo, kdo je jeho autorem a kdo ho zadal. Městský úřad v Moskvě se nevyjádřil.

Někteří komentátoři dávají inzerát do souvislosti s videem v němž "studenti" z Moskvy protestují, že Obama zabíjí 875 lidí každý týden, zveřejněné v rámci protestu u OSN. Video zhlédlo na YouTube více než půl milionu lidí, avšak jeden z mluvčích tohoto protestu byl identifikován jako šéfredaktor publikace, kterou vydává mládežnické křídlo Putinovy strany Sjednocené Rusko.

Obama uvedl v roce 2013, že už šest let nekouří.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8011

Diskuse

Obsah vydání | 19. 2. 2016