Dokonáno jest

15. 6. 2015 / Jan Sláma

čas čtení 1 minuta

Před časem jsem popsal smutný příběh jedné staré ženy, kterou systém našeho zdravotnictví dovedl k trvalému upoutání na lůžko. Bylo to v článcích Jak degradovat člověka a Nežádoucí téma?. Bylo to opravdu téma nežádoucí a bez odezvy od kompetentních orgánů i zájmových organizací. Na ty jsem se nejprve obrátil přímo. Na Ministerstvo zdravotnictví a na hnutí Světluška. Jednalo se o ženu nejen starou, ale navíc nevidomou.

Pozastavoval jsem se nad tím, jak naše vyspělé zdravotnictví, jak je všude prezentováno, uměle vytváří pacienty pro LDN. Tam je přijímají se všelijakými omezeními a překážkami. Pacientů je totiž mnoho. Ale proč? V uvedeném případu proto, že byla zcela zanedbána pooperační péče, zejména rehabilitace. Ta mohla úrazem postiženou ženu vrátit zpět do plnohodnotného života. Kdyby ovšem byla prováděna.

Smutný výsledek po déle než dvouletém zbytečném a strastiplném pobytu v nemocnicích je smrt. Žena, o které píši, právě zemřela. Žena pronásledovaná těžkým osudem života ve tmě už mezi námi není. Dokonáno jest!

0
Vytisknout
10696

Diskuse

Obsah vydání | 17. 6. 2015