Supermarket Iceland se dotazuje britské státní prokuratury, proč žaluje muže, kteří si vzali jídlo z popelnic

29. 1. 2014

čas čtení 1 minuta

Generální ředitel supermarketu Iceland konstatuje, že kontaktoval prokurátory, poté, co byli muži obžalováni, a zdůrazňuje, že jeho firma na muže nezavolala policii

"V současnosti se snažíme zjistit z britské státní prokuratury, proč se domnívá, že je ve veřejném zájmu trestně stíhat tyto tři muže," konstatoval supermarket Iceland v oficiálním prohlášení.

Malcom Walker, generální ředitel supermarketu Iceland, zveřejnil ve středu dopoledne na Twitteru několik zpráv, v nichž upozorňuje, že Iceland žádá britskou státní prokuraturu v této věci o vysvětlení, a zdůrazňuje, že zaměstnanci firmy Iceland na muže, odnášející si potraviny z popelnic, policii nezavolali. Walker se o případu dozvěděl teprve ve středu dopoledne z deníku Guardian.

Upozornil, že supermarket Iceland ve čtvrti Kentish Town na severu Londýna je vedle policejní stanice. "My jsme policii nezavolali a nepožadujeme, aby byli muži stíháni," zdůraznil. Hájil také politiku supermarketu Iceland ohledně vyhazování potravin. "Vyhazujeme daleko menší množství potravin než většina supermarketů," řekl, "jen potraviny, které se už nedají jíst a které nemůžeme ani prodat, ani rozdat."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8349

Diskuse

Obsah vydání | 31. 1. 2014