Firma Google v tiskovém prohlášení potvrzuje, že " informace v Gmailu mohou být použity různými způsoby"

15. 8. 2013

čas čtení 3 minuty

PR zpráva firmy Google

Dobrý den, vzhledem k šířícím se mylným informacím ohledně toho, že uživatelé Gmailu by neměli počítat se soukromím, vám posíláme naše jasné stanovisko. Žádáme vás o jeho zveřejnění, citovat můžete Martinu Ondrušovou, Communications & Corporate Affairs Sr. Associate.

Stanovisko společnosti Google:

"Soukromí a bezpečnost našich uživatelů jsou pro nás velmi důležité a nedávné zprávy, které tvrdí opak, nejsou pravdivé. Do G-mailu jsme implementovali špičkové zabezpečení v rámci odvětví a bez ohledu na to, odkud je daný e-mail na G-mail účet uživatele zaslán, jsou tyto bezpečnostní opatření aktivní."

* Google neargumentoval tím, že by uživatelé Gmailu neměli očekávat soukromí.

* V souvislosti se zmíněnou pasáží netvrdíme, že uživatelé Gmail účtů neočekávají soukromí.

* Naopak, jde o to, že ostatní uživatelé, kteří nemají Gmail účet a posílají emaily na účty uživatelů Gmailu, musejí očekávat, že Google bude tyto emaily zpracovávat pro službu běžným způsobem.

* To znamená, že ostatní uživatelé neočekávají, že jejich email zaslaný uživateli Gmail účtu nebude zpracován Googlem. Googlem samozřejmě zpracován bude. Stejně tak jako emaily uživatelů Gmail účtů posílané na emailové účty ostatních poskytovatelů by byly zpracovány systémy těchto poskytovatelů.

* Pro představu, lidé kteří posílají emaily na účty uživatelů Gmailu by tedy neměli být překvapeni, že Google automaticky kontroluje tyto emaily pro zamezení spamu a virů.

* To je také objasněno v záhlaví sekce s otázkami - "The Non-Gmail Plaintiffs Also Impliedly Consent to the Automated Processing of Their Messages".

Obecné zásady ochrany soukromí pro službu Gmail:

* Žádný člověk nečte e-maily nebo informace Google účtu pro zobrazovaní reklamy nebo souvisejících informací.

* Google v zásadách ochrany soukromí uživatelů informuje uživatele, že informace v Gmailu mohou být použity různými způsoby, včetně zobrazování relevantní reklamy: "Informace, které shromažďujeme ze všech našich služeb (včetně Gmailu), používáme k jejich poskytování, udržování, ochraně a zlepšování, k vyvíjení nových služeb a k ochraně společnosti Google i jejích uživatelů. Tyto informace rovněž používáme, abychom vám mohli poskytnout obsah odpovídající vašim potřebám - jako například relevantnější výsledky vyhledávání a reklamy." https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

* Google také informuje každého uživatele služby Gmail v (pop-up) okně vedle každého zobrazeného inzerátu, že "reklama se zobrazila na základě e-mailů ve vaší schránce" nebo "tyto reklamy se zobrazují na základě informací z vašeho Google účtu". V obou případech má uživatel k dispozici link na stránku, kde může své nastavení pro zobrazování reklamy upravit.

Více informací se dozvíte také na webech Mashable a Verge.

S pozdravem

Lucie Bílková

PR Consultant

Grayling

110 00 Praha 10

0
7103

Diskuse

Obsah vydání | 16. 8. 2013