NEETICKÝ LOBBING PHARMAFIRMY VE PROSPĚCH KARLA SCHWARZENBERGA:

Lékaři pro Karla: Čekárny jsou, bohužel, díky chřipkám plné. Pověste tam, proč volit knížete.

24. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

Lékaři mají ve společnosti velkou vážnost, stejně jako vysokoškolští učitelé a vědci. Mnohem, větší než novináři, umělci a samozřejmě než politici. Vyvěšení petice (podepsanou vysokoškolskými učiteli, vědci a lékaři) v ordinacích by mělo jistě mít velký vliv. Nicméně si myslíme, že bez ohledu na politické názory, je to za hranicí lékařské etiky, a možná i zákona.

doc. MUDr. Jiří Kofránek, CSc. 1.LFUK
prof. MUDr. Ctibor Povýšil, DrSc., 1LFUK, člen předsednictva České lékařské společnosti

Pouze dva lékaři - pedagogové se tímto způsobem distancovali od žádosti spoluzakladatele a jednatele společnosti MUCOS Pharma CZ Jiřího Walda, distributora Wobenzymu, který spolupracuje se štábem Karla Schwarzenbergera. Ten obeslal stovku lékařů, podnikatelů a pedagogů, včetně doc. PhDr. MUDr. Jan Payna, neurologa a filosofa, který zároveň učí lékaře etiku, tímto prohlášením:

Dne 24. ledna 2013 12:23 Jiří Wald napsal(a):
Lékaři pro Karla
Vážení, celá řada osobností z oblasti zdravotnictví se rozhodla v druhém kole prezidentské volby podpořit Karla Schwarzenberga. Jejich slova si Vám dovolujeme poslat s žádostí o další šíření. Protože volby jsou již tento pátek a sobotu, budeme vděční za vytištění a zanechání dokumentu na veřejném místě, kde si je budou moci přečíst i ostatní. Nepochybuji o tom, že čekárny jsou, bohužel, díky chřipkám plné. Děkujeme. S pozdravem JW

0
Vytisknout
8514

Diskuse

Obsah vydání | 25. 1. 2013