Nebát se a ...

3. 1. 2013 / Pavel Trtík

čas čtení 1 minuta

Mottem prvního československého presidenta byla věta "Nebát se a nekrást", píše Pavel Trtík. Amnestie vyhlášena současným presidentem je jen dalším potvrzením faktu, že motto současného presidenta lze velmi dobře shrnout větou "Nebát se a nechat nakrást". Těm, kdo by chtěli oponovat výše uvedené tezi, doporučuji procházku po časové ose mezi kupříkladu Mackovým knižním velkoobchodem a jidášsky nepodepsanými církevními restitucemi.

Výhled do budoucna a nikoliv strefování se do brzy odstupujícího presidenta je účelem tohoto příspěvku. Vždyť za to "Nebát se..." zaslouží i brzy odstupující president jistou dávku plusových bodů.

Domnívám se, že návrat k masarykovskému heslu již dnes úplně nepostačuje k správnému vývoji společnosti. Přál bych si, aby mottem příštího presidenta bylo "Nebát se, nekrást a nenechat nakrást."

Je mi trochu s podivem a trochu smutno, že výsledky výzkumů veřejného mínění ukazují, že kandidáti, kteří mají potenciál vést dle tohoto kréda presidentský úřad v příštích pěti letech mají, zatím, zdánlivě malé šance se dostat do druhého kola presidentské volby.

Realita bude, doufejme, jiná než předpovědi založené na výzkumech veřejného mínění.

0
Vytisknout
11230

Diskuse

Obsah vydání | 4. 1. 2013