Dvě nepravdy

23. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

V právě zveřejněném článkujsou dle mého názoru dvě hluboce nepravdivé myšlenky, píše Daniel Svoboda:

1. Politici opravdu nemohou za cigaretové koberce na zastávkách ani za poškrábaná skla v autobusech.

Opak je pravdou - mohou. Absolutně chybí politická vůle tvrdě stíhat a trestat jak vandalismus, který ročně způsobuje miliardové škody, tak kuřáctví, které je každodenním pravidlem i na místech kde je výslovně zakázáno, nehledě k netrestání znečišťování veřejného prostranství ( proč by nemohla být za odhození vajglu dvoutisícová pokuta vymáhaná exekučně ? ) a k běžnému prodeji tabákových výrobků mladistvým. Vždyť to je jeden paragraf vedle druhého ! Přitom počty policistů jsou snižovány, a nezájem těch zbývajících o stíhání různých asociálů je doočíbijící. Železniční policie prakticky neexistuje. Nejen na nádražích se dnes člověk pořádku a pomoci prakticky nedovolá. Tohle JE vina politiků.

2. Udavačství. Než aby se Češi podporovali navzájem, raději využijí nesnází druhých k vlastnímu zviditelnění se před pánem. Češi si rádi ukáží na jasné viníky.

Opět naprostý nesmysl a vlastně i autor článku si ho sám popírá svou zkušeností s peticí. Ve skutečnosti jsou Češi velmi neangažovaní a lhostejní co se týče oznamování trestné činnosti a přestupků. Nějaké "udavačství" mohlo být možná hrozivé a odsouzeníhodné za protektorátu. Dnes je situace přesně opačná. Lidé mlčí i k tomu k čemu by rozhodně neměli a tak mají svůj díl viny na netrestání zla, které je obklopuje.

0
Vytisknout
11622

Diskuse

Obsah vydání | 26. 11. 2012