PROBLÉM DNEŠNÍ ČR

Nikdo nelobbuje za obyčejné lidi

20. 11. 2012

čas čtení 3 minuty

Jménem svého švagra Davida Janduse a své sestry Lucie bych chtěl z celého srdce poděkovat za vlnu solidarity, kterou jste v posledních několika dnech projevili prostřednictvím BL. Ani jeden z nich nikdy neslyšel o Britských listech a už dávno přestali věřit v dobrou budoucnost. Tento víkend se jim však v očích objevily slzy dojetí, protože nečekali, že z takového zoufalého výkřiku do tmy něco vzejde. Už by nesnesli další zklamání a tak si raději namlouvali, že z toho nic nebude.

Čtenáři Britských listů však od čtvrtka 15.11. zaslali 43.841,- Kč. Z této částky byla zaplacena požadovaná částka u Exekutorského úřadu v Brně: 33.735,- Kč a částka 10.106, - Kč putovala na zaplacení dluhu na nájemném. Ještě jednou díky za šanci začít znovu! píše Tomáš Ježek.

Na BL se zatím rozjela celkem zajímavá diskuze, ke které bych se s dovolením přidal. Velký problém naší legislativy bych viděl v tom, že jen na malé výjimky (většinou protlačené EU), nikdo nelobbuje za obyčejné lidi.

Na BL se zatím rozjela celkem zajímavá diskuze, ke které bych se s dovolením přidal. Velký problém naší legislativy bych viděl v tom, že jen na malé výjimky (většinou protlačené EU), nikdo nelobbuje za obyčejné lidi.

Zákony jsou tvořeny pro ty, kteří jsou schopni a ochotni si zaplatit lobbing, což je dle mého názoru v ČR další velmi výhodný business.

I po třiadvaceti letech to stále v naší krásné zemičce vypadá jako na divokém západě.

Někdo upozorňuje na to, že pomoc jednotlivým finančně postiženým lidem nikam nevede.

Kdybyste ale viděli tu radost v jejich očích, pochopili byste, proč to cenu má. Jednou jsem viděl krásný animovaný film o muži, který bez ustání, skrze dvě světové války, sázel stromy v pustém zákoutí francouzských Alp.

Nakonec dal příští válkou zničené generaci ten nejkrásnější odkaz - přetvořil pustinu v několik desítek kilometrů lesa.

Projev solidarity může být takovým vzkazem: my víme, že nemůžeme zachránit všechny, ale už se na to nemůžeme dívat!

Nejsme jen statistická data ve Vaší databázi, máme také srdce!

Osobně bych s nadšením podpořil vznik neziskové organizace, i když si ještě zcela nedokážu představit, jak by měla vypadat. Bojím se iluzí a potopení narychlo splácaného modelu, ale věřím v pozitivní přínos takové organizace. Rozjet takovou organizaci by však nebylo jednoduché, navíc by bylo potřeba do začátku investovat opravdu velké peníze.

Jakmile by se to však ujalo, bylo by to jako vlna, která by se už nedala zastavit. Věřím, že lidé potřebují takovou morální vzpruhu a ve velkém by se přidávali. Raději si nechám své utopistické teorie pro sebe, ale vězte, že bych se rád na takovém projektu podílel.

0
Vytisknout
11299

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2012