Co se ještě musí stát, aby Nečasova vláda podala demisi?

1. 10. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Vláda má podle poslední zprávy v tisku další vážnou korupční aféru. Policie právě zatkla dva vysoké úředníky na Drábkově ministerstvu a obvinila je z "trestného činu podplácení a spolupachatelství". Ministr Drábek se vyjádřil takto:

"Jsem přesvědčen, že všechny procesy probíhají na ministerstvu standardně, v pořádku. Všechno se snažíme zveřejňovat na internetových stránkách. To je vše, co k tomu mohu říci."

Co se ještě musí stát, aby Nečasova vláda podala demisi? Jak může ministr, vysoce postavený politik reagovat na zatčení svých podřízených z důvodu "podplácení" (korupce) výrokem, že je "přesvědčen", že vše je v pořádku? Tím spíše je to naprosto absurdní, že už dlouho panují podezření, že na Drábkově ministerstvu se zavádí nový systém pro výplatu sociálních dávek takovým způsobem, aby se blízké okolí ministra Drábka obohatilo na úkor daňových poplatníků (Nadační fond proti korupci v té věci podal letos v únoru trestní oznámení). Drábek si z veřejnosti dělá blázny, což se ostatně od případu Drobil dá říci o celé Nečasově vládě.

Policie zatkla Drábkova prvního náměstka, prý kvůli uplácení ZDE

Co v Česku znamená "protikorupční politika" ZDE

0
Vytisknout
11202

Diskuse

Obsah vydání | 3. 10. 2012